Νέος εφημέριος στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μπουκόμπας Τανζανίας

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Μπουκόμπας Τανζανίας τοποθετήθηκε νέος εφημέριος και διευθυντής του Οικοτροφείου (Patron) της Ιερατικής Σχολής “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ”, ο π. Λουκάς. Η τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου εφημερίου στον μητροπολιτικό ναό, καθώς και της θέσης του διευθυντή του οικοτροφείου της ιερατικής σχολής, πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία που έλαβε χώρα τη περασμένη Κυριακή 3 Οκτωβρίου, όπου

Ο Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος Μπουκόμπας Τανζανίας, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων του πατρός Λουκά ανέφερε: 

“Πρόκειται για πολύ ευλαβή κληρικό με φόβο Θεού και 20ετή εμπειρία στην ιεροσύνη. Επίσης είναι ο πρώτος πνευματικός της Επισκοπής μας. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η υπακοή του. Μόλις του προτείναμε, να έλθει να αναλάβει τη Ιερατική Σχολή και την Ενορία στη Μπουκόμπα, χωρίς αντίρρηση, είπε: “Ας γίνει όπως θέλει ο Θεός”. Εγκατέλειψε το σπίτι του και την Ενορία που βρισκόταν έως τώρα”.

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....