Νόρθ-Κόουτ: Δοξολογία για τη λήξη του προγράμματος Κατήχησης ατόμων που θα βαπτιστούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Αν και προγράμματα Ορθόδοξης Κατήχησης για άτομα που αναζητούν την αληθινή πίστη υλοποιούνται εδώ και δεκαετίες στην Αρχιεπισκοπικής Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ, για πρώτη φορά τελέστηκε επίσημη Δοξολογία επί τη λήξη του προγράμματος για όσους συμμετείχαν σε αυτό.

Το πρόγραμμα της Κατήχησης λαμβάνει χώρα κάθε Τρίτη βράδυ στους εκπαιδευτικούς χώρους των γραφείων της Περιφέρειας του Νορθ-Κόουτ. Τα προγράμματα διατηρούνται για 11 εβδομάδες και γίνονται τέσσερις φορές τον χρόνο.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, της Δοξολογίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμενίος, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη όσους παρακολούθησαν το πρόγραμμα και τους παρότρυνε να συνεχίσουν την πορεία τους μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και να μεταβούν στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι η βάπτιση. «Το να είναι κάποιος μέλος του σώματος της Εκκλησίας δεν είναι μόνο ευλογία, αλλά και ένα δώρο το οποίο χαρίζει στον άνθρωπο την ελευθερία και την ευκαιρία να γίνει Θεός κατά χάρη», τόνισε μεταξύ άλλων και επισήμανε στους κατηχούμενους: «Το πρόγραμμα το οποίο παρακολουθήσατε, δε σας έδωσε τα πάντα για να γνωρίσετε το Θεό, αλλά μόνο κάποια στοιχεία για να σας βοηθήσει να γευτείτε το μυστήριο του Θεού, επειδή ακριβώς ο Θεός δεν είναι θεωρία αλλά εμπειρία».

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος μετέφερε τις ευλογίες και την πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και, εκ μέρους του, προσέφερε ένα βιβλίο, μια εικόνα και το πιστοποιητικό παρακολούθησης στον καθένα.

Σημειώνεται ότι εάν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την Ορθόδοξη πίστη και να παρακολουθήσει τα προγράμματα Κατηχήσεως, Ορθόδοξος ή μη Ορθόδοξος, μπορεί να λάβει περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώντας στον τηλεφωνικό αριθμό: 9998 1898.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

πηγη VEMA 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....