Νορθ-Κόουτ: Η Δ’ Κυριακή των Νηστειών στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Mooneponds

Ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμενίος, τη Δ’ Κυριακή Νηστειών, 3 Απριλίου, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο προάστιο Mooneponds της Μελβούρνης.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Σιναϊτη, που τη μέρα αυτή τιμάται η μνήμη του από την Εκκλησία μας, και ιδιαίτερα στο βιβλίο του «Η Κλίμαξ», όπου ο Άγιος περιγράφει την πνευματική ζωή σαν μία σκάλα που έχει 30 σκαλοπάτια και το κάθε σκαλοπάτι είναι μία αρετή που όταν την αποκτούμε πλησιάζουμε πιο κοντά στον ουρανό.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος επικέντρωσε στην ιερά Εικόνα όπου παρουσιάζεται η σκάλα για την οποία μας ομιλεί ο Άγιος Ιωάννης και πολλοί άνθρωποι, που άλλος ανεβαίνει βιαστικά και γρήγορα, άλλος σιγά, άλλος σκοντάφτει και πέφτει, άλλος μένει στάσιμος και τον ξεπερνούν οι υπόλοιποι. «Αυτό δείχνει ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και πιο ουσιαστικά ότι ο Θεός μας δείχνει το έλεός του από τις προσπάθειες και τον αγώνα μας και όχι από το τι θα πετύχουμε. Εάν μας έσωζε από τα αποτελέσματα και όχι από τις προσπάθειες, δεν θα ήταν ο Βασιλέας των Ουρανών αλλά ένας ακόμα επίγειος Βασιλέας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Κατά την ομιλία του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε επίσης με εγκάρδιο λόγο στον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτη π. Παναγιώτη Στυλιανόπουλο, ο οποίος είναι 92 χρόνων. «Είναι παράδειγμα για μας όλους», τόνισε, «γιατί το σώμα του αυτή τη στιγμή μπορεί να μην μπορεί να σταθεί μπροστά στο ιερό Θυσιαστήριο και να λειτουργήσει μαζί μας, αλλά το πνεύμα του είναι όλο προσευχή και συνεχίζει να φροντίζει την Ενορία του με την προσευχή και τον προσωπικό του αγώνα».

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στους ενορίτες τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου τούς ευχήθηκε καλή Ανάσταση.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....