Νορθ-Κόουτ: Κυριακή των Μυροφόρων και μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Ι.Ν. Παναγίας Σουμελά

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά, στο προάστιο East Keilor της Βικτώριας, εόρτασε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος την Κυριακή των Μυροφόρων και τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστή.

Υπενθυμίζεται ότι εντός του Ι.Ν. Παναγίας Σουμελά βρίσκεται παρεκκλήσι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο.

Το Σάββατο, 7 Μαΐου, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου, με τη συμμετοχή κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ.

Τη Κυριακή, 8 Μαΐου, ανήμερα της εορτής, ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος Κερασούντος μοιράστηκε λίγες σκέψεις του με το εκκλησίασμα, η πρώτη εξ αυτών αφορώσα τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και συγκεκριμένα κάτι που έλεγε σε καθημερινή βάση στους μαθητές του: «Τεκνία αγαπάτε αλλήλους». Όταν οι μαθητές του κάποια στιγμή τον ρώτησαν γιατί λέει μόνο αυτό και δεν τους δίδασκε κάτι άλλο, τους απάντησε γιατί αυτή είναι η εντολή του Θεού και αυτή αρκεί. Ο Θεοφιλέστατος επισήμανε ότι πολλές φορές οι άνθρωποι ασχολούνται με πολλά διαφορά και εφόδια, αναζητώντας σύνδεση με τον Θεό, αλλά «τίποτα δεν μπορεί να μας φέρει σε τέλεια επικοινωνία με το Θεό εκτός από την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπο».

Η δεύτερη σκέψη που μοιράστηκε ο Θεοφιλέστατος με το εκκλησίασμα, είχε να κάνει με την εμπειρία των Μυροφόρων. Όταν οι Μυροφόρες γυναίκες πήγαν στον τάφο και είδαν εκεί τον Άγγελο, ο οποίος τους ανήγγειλε το μήνυμα της Αναστάσεως, τους είπε να πάνε να το πουν στους αποστόλους και στον Πέτρο. «Γιατί ο Άγγελος αναφέρθηκε χωριστά στον Πέτρο;», αναρωτήθηκε ο Θεοφιλέστατος και ευθύς εξήγησε: «Ο Πέτρος την περίοδο αυτή ήταν σε άθλια κατάσταση, είχε τις ημέρες αυτές απαρνηθεί τον Χριστό τρεις φορές, είχε ντροπή, είχε κατάθλιψη, οι φίλοι του, οι άλλοι Απόστολοι τον είχαν σε απόσταση. Ο Άγγελος λοιπόν με το να τον αναφέρει ξεχωριστά, ήθελε να μας υπενθυμίσει και πάλι την απέραντη αγάπη του Θεού και ότι το μήνυμα της Αναστάσεως είναι για όλους, και όλοι ανεξαρτήτως έχουν την ευκαιρία, με τη μετάνοια και τη συγγνώμη, να παραμείνουν μέσα σε αυτή τη χαρά».

Τέλος, ο Επίσκοπος Κερασούντος διαβίβασε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και, επί την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας, ευχήθηκε έτη πολλά σε όλες τις μητέρες και γενικά στις γυναίκες, σημειώνοντας ότι μητέρα δεν είναι μόνο εκείνη που φέρνει ένα παιδί στον κόσμο, αλλά εκείνη που προσφέρει στοργή και αγάπη σε όλο τον κόσμο.

Ο Θεοφιλέστατος μοίρασε άνθη σε όλες της γυναίκες, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου, και τις κάλεσε όλες για μια αναμνηστική φωτογραφία.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....