Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Φθιώτιδος με οδηγό τον Όσιο Βησσαρίωνα

Με οδηγό τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος το στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τελέστηκε ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατουντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στην  ομιλία του ανοίγοντας τον κύκλο των κατηχητικών πνευματικών συνάξεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται όλες τις Κυριακές της Μ. Τεσσαρακοστής στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς μίλησε με θέμα: «Πορεία Σαρακοστής Οσίου Βησσαρίωνος».

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας εζήτησε την συγχώρηση απ’ όλους και υπέβαλλε την καρδιακή του συγγνώμη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Κατανυκτικών Εσπερινών κάθε Κυριακή της Αγίας Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας θα ωμιλήσουν:

• Την Α΄ Κυριακή Νηστειών, 5 Μαρτίου, θα ομιλήσει η Γερόντισσα Ιωάννα, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Δαμάστας της Ιεράς Μητροπόλεώς Φθιώτιδος.

• Την Β΄ Κυριακή Νηστειών, 12 Μαρτίου, θα ομιλήσει η Γερόντισσα Πελαγία, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Θεομήτορος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

• Την Γ΄ Κυριακή Νηστειών, 19 Μαρτίου, θα ομιλήσει η Γερόντισσα Ευπραξία, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαζαρακίου Βαγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος.

• Την Δ΄ Κυριακή Νηστειών, 26 Μαρτίου, θα ομιλήσει η Γερόντισσα Φιλοθέη, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

• Την Ε΄ Κυριακή Νηστειών, 2 Απριλίου, θα ομιλήσει η Γερόντισσα Θεολογία, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....