Κυριακή της τυρινής και ο Α΄ Κατανυκτικός Eσπερινός (της Συγνώμης) στη Μητρόπολη Λευκάδος

Τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού εψάλη στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Λευκάδος το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 6 Μαρτίου 2022 και ώρα 6.00 μ.μ. ο A΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς  Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης ανέπτυξε το θέμα: «‘‘Πιστοί ἄχρι θανάτου’’: Σό μαρτύριο καί ἡ μαρτυρία στή γῆ τῆς Ἰωνίας καί τοῦ Πόντου». Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης , οι κληρικοί μας και οι ευσεβείς πιστοί αντάλλαξαν ασπασμούς αδελφικής αγάπης και συγγνώμης.

 

Κυριακή της Τυρινής στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρυωτών Λευκάδος.

 

 

 

Στους Καρυώτες και συγκεκριμένα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών βρέθηκε την Κυριακή της Τυρινής ο Σεβασμιώτατος  κ. Θεόφιλος προκειμένου να τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, συμπαραστατούμενος από τον π. Σπυρίδωνα Βρεττό, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, τον Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερο π. Νεκτάριο Μάλφα, εφημέριο της Ενορίας Καρυωτών και τον ευλαβέστατο διάκονο π. Βασίλειο Μαγκανάκη. Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχήθηκε τα δέοντα για καλή και ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και στη συνέχεια μοίρασε το αντίδωρο στο ευσεβές εκκλησίασμα αλλά και διάφορες ευλογίες στα παιδιά της ενορίας που βρέθηκαν από το πρωί στον Ιερό Ναό και διηκόνησαν καθ᾽όλη την διάρκεια της Αναστάσιμης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....