Ο Αγιασμός των Σχολών της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας για το έτος 2023-2024

Την Δευτέρα 2 του μηνός Οκτωβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου τέλεσε, στο Επικοινωνιακό και Επιμορφωτικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην πόλη του Αγίου Νικολάου, τον Αγιασμό επί τη ενάρξει των μαθημάτων του έτους 2023-2024 των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής.

Απευθυνόμενος στους καθηγητές, στους παλαιούς και νέους σπουδαστές τόνισε την αξία των εκκλησιαστικών τεχνών και επεσήμανε ότι για να καρποφορήσει η προσπάθεια εκείνων που αποφασίζουν να ασχοληθούν ή ασχολούνται ήδη με τις εκκλησιαστικές τέχνες πρέπει να διακατέχονται από πολλή αγάπη πρωτίστως προς τον Θεό και στην Εκκλησία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι γεμάτο από την χάρη της προσευχής και της ταπείνωσης. Κάλεσε δε μικρούς και μεγάλους να πλαισιώσουν τις Σχολές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, γιατί   θα αποκομίσουν μεγάλη ψυχική ωφέλεια από αυτή την πνευματική ενασχόληση. Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και καλή χρονιά.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Άρχων Υμνωδός του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αντώνιος Πλαίτης, ο οποίος ανέφερε:

“Συν Θεώ ξεκινάμε και εφέτος με τον Αγιασμό και τις ευχές της Εκκλησίας μας το έργο της διδασκαλίας της Σχολής Βυζαντινής Ψαλτικής Τέχνης, το οποίο επιτελούμε εδώ και χρόνια στον τόπο τούτο. Το αποτέλεσμα του έργου αυτού και των προσπαθειών μας είναι ήδη ορατά στην Μητρόπολή μας.

Δυσκολίες υπήρχαν και θα υπάρχουν, αλλά με την βοήθεια του Θεού, την αμέριστη συμπαράσταση και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γερασίμου, αλλά και με την φιλότιμη διδασκαλία των καθηγητών της Σχολής, προσδοκούμε να έχουμε μια ευλογημένη και καρποφόρα διδακτική χρονιά.

Οι προσδοκίες μας είναι πάντοτε υψηλές, αφού αναμένουμε από διδάσκοντες και διδασκομένους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε στο μέλλον να έχουμε καλούς και άξιους ψάλτες με γνώσεις και ήθος που θα επανδρώσουν τα αναλόγια των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σεβασμιώτατε χαιρόμαστε αλλά συγχρόνως Σας ευχαριστούμε για αυτό που είστε. Ο ιεροπρεπής, ο γνήσιος, ο σεμνός, ο φίλος και ρέκτης της ψαλτικής τέχνης, ο απλούς και καταδεκτικός.

Σας ευχαριστούμε για όλα αυτά τα χρόνια της αρχιερατείας Σας που μας έχετε βοηθήσει τα μέγιστα, αφού πάντοτε ακούτε με προσοχή και αμέριστη αγάπη τις αγωνίες και ανησυχίες όλων μας, δίδοντάς μας τι σωστές και πρέπουσες πατρικές λύσεις…”

Χαιρετισμό, επίσης,  απηύθυνε  ο Υπεύθυνος της Σχολής Αγιογραφίας π. Θεμιστοκλής Ματθαιάκης και ο Υπεύθυνος της Σχολής Ξυλογλυπτικής κ. Νικόλαος Μάνεσης.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....