Ο Δήμαρχος Λαμιέων τίμησε τους ιερείς

«Αληθινή πίστη σημαίνει έμπρακτη αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Καταθέτω σήμερα την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό στα πρόσωπά σας,  τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και εκ μέρους όλων των πολιτών του Δήμου Λαμιέων, για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελείτε στην κοινωνία μας».

Με αυτά τα λόγια, ο Δήμαρχος Λαμιεών κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, προσεφώνησε  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και όλους τους ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λαμίας, κατά την εκδήλωση τιμής, την οποία πραγματοποίησε ο Δήμος Λαμιέων την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ακολουθώντας πατροπαράδοτο ελληνορθόδοξο έθιμο τιμής και αγάπης στους ακάματους εργάτες του Ευαγγελίου και τους κατεξοχήν διακόνους της ανάγκης και του πόνου, τους πρεσβευτές της αληθινής αγάπης μέσα στην κοινωνία, τους ποιμένες και πατέρες των Ενοριών, διοργάνωσε μια λιτή εκδήλωση προς τιμήν των ιερέων που διακονούν στην Αρχιερατική Περιφέρεια Λαμίας.

Απευθυνόμενος ο κ. Καραΐσκος προς τον Σεβασμιώτατο εξέφρασε την χαρά του, την εγκάρδια αγάπη του, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Συμεών, διότι όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

«Από την πρώτη μέρα της Ενθρονίσεως Σας Σεβασμιώτατε, εργάζεστε ασταμάτητα για την ενότητα μεταξύ του ποιμνίου σας, εργάζεστε για την αγάπη μεταξύ των πολιτών και εμπνέετε όλους μας προς αυτόν τον δρόμο και αυτή την κατεύθυνση. Ως Δήμος και ως κοινωνία αποκομίζουμε καθημερινά τους καρπούς αυτής της ενότητος και της αγάπης της τοπικής Εκκλησίας, η οποία εκφράζεται μέσα από το τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη μέσω των Ενοριών στον Δήμο Λαμιέων και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος υπό την εμπνευσμένη καθοδήγησή σας».

Εν κατακλείδι ο κ. Καραΐσκος σημείωσε:

«Σας διαβεβαιώνω ότι η αγαστή συνεργασία την οποία ξεκινήσαμε από κοινού πριν από δυόμιση περίπου χρόνια, θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί έτι περισσότερο, γιατί προτεραιότητα μας και κέντρο της διακονίας μας είναι ο άνθρωπος».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αντιφωνώντας, αφού επαίνεσε τον κ. Δήμαρχο γι’ αυτήν του την πρωτοβουλία, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα όντως είναι μία λαμπρά και χαρμόσυνος ημέρα, που δεν εορτάζουμε τον θρίαμβο των Ορθοδόξων έναντι κάποιων άλλων, αλλά τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας. Τον θρίαμβο της αλήθειας απέναντί στο ψέμα, τον θρίαμβο της ζωής απέναντι στο θάνατο, τον θρίαμβο του ανθρωπίνου προσώπου, απέναντι σε κάθε δύναμη που θέλει να διαλύσει το ανθρώπινο πρόσωπο. Η Εορτή αυτή είναι συνδεδεμένη άμεσα με την ουσία και της Πολιτείας, η οποία διακονεί τον άνθρωπο για να θριαμβεύει η ενότητα, η πρόοδος, ο ανθρωπισμός και η αγάπη.

Έχουμε μία άριστη και υποδειγματική συνεργασία με τον κ. Δήμαρχο και τον Δήμο Λαμιεών σε πολλαπλά επίπεδα. «Η Εκκλησία του Δήμου», το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε μεταξύ Μητροπόλεως και Δήμου ήδη αποδίδει πολλούς καρπούς, διότι στηρίζονται έμπρακτα καθημερινά αναγκεμένοι συνάνθρωποί μας και θα συνεργαστούμε σε όποια ανάγκη και νέα πρόκληση προκύψει.

Σας παρακαλώ κ. Δήμαρχε με όλη μου την καρδιά να στηρίζετε και να τιμάτε τους Ιερείς μας, γιατί αγωνίζονται καθημερινά για την ενότητα της κοινωνίας και έχουν αποδείξει ότι στέκονται ψηλά στο ύψος των περιστάσεων».

Ο κ. Δήμαρχος και οι συνοδεία του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων κ. Γεώργιος Κυροδήμος και ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Αθανάσιος Ντούζγος,  είχαν την ευκαιρία μίας ουσιαστικής και ιδιαίτερα ωφέλιμης επικοινωνίας με τον Σεβασμιώτατο και τους προσκεκλημένους κληρικούς.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....