Ο Ελβετίας Μάξιμος στον Ι. Ναό της του Θεού Σοφίας Βασιλείας την Κυριακή της Τυρινής

Κατά την δέουσα εκκλησιαστική τάξη, σε κλίμα κατάνυξης και ιεροπρεπούς ευλαβείας, ετελέσθη την Κυριακή της Τυρινής, 6 Μαρτίου 2022, η Θεία Λειτουργία στον περικαλλή και πλήρη πιστών ιερό ναό της του Θεού Σοφίας Βασιλείας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου.

Προ του αποστολικού αναγνώσματος, ο Σεβασμιώτατος εχειροθέτησε Αναγνώστες τους εντιμ. κ.κ. Γεώργιο Καραμπάτσο και Αθανάσιο Χατζή, συνεκδήμους του κατά την μετάβασή του στην δραστηρία και θάλλουσα ενορία της Βασιλείας, φοιτητές του εν Σαμπεζύ Γενεύης Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, ανεγνώσθη ο εμπνευσμένος Κατηχητήριος λόγος  της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Φανούριος Θολιώτης, ο Ιερατ. Προϊστάμενος της Ενορίας Πρωτοπρ. κ. Δημήτριος Μαρτζέλος και ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος κ. Γαβριήλ Baratashvili.

Μετά την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καταλλήλως στους πιστούς για την είσοδο στην επί θύραις Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Η προ ημερών άρση από πλευράς της Ελβετικής Συνομοσπονδίας του συνόλου, σχεδόν, των περιοριστικών μέτρων για την διάδοση της πανδημίας του κορωνοϊού, επέτρεψε την συνάντηση των εκκλησιασθέντων στην κάτωθεν του ναού ενοριακή αίθουσα, μετά από δύο ετών αναστολή της λειτουργίας της.

Δελτίο του Γραφείου Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας, 07/03/2022

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....