Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αιθιοπία !

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, με ιεροπρέπεια, κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε η Γ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Σταυροπροσκυνήσεως) και η Εθνική Εορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821, στην Ιερά Μητρόπολη Αξώμης.
Το πρωί τελέσθηκε στον Καθεδρικό Κοινοτικό Ναό Αγίου Φρουμεντίου πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δανιήλ και συλλειτουργούντων του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη και του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Σπυρίδωνος Κλαδάκη.
Παρευρέθησαν η Εντιμ. κ. Βέρα Μαρκοπούλου, Επιτετραμμένη της Ελλάδος στην Αιθιοπία, ο Εντιμ. κ. Δημήτριος Συκάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αθλητικής Ενώσεως “Ολυμπιακός”, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες των Ελληνικών σχολείων ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και Ορθόδοξοι πιστοί εξ Αιθιοπίας, Ελλάδος, Ρωσίας, Συρίας, Λαϊκής Δημορατίας του Κονγκό, Ουκρανίας κ.ά.
Επακολούθησε Δοξολογία και για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, στο τέλος της οποίας ανεγνώσθη υπό της Επιτετραμμένης το μήνυμα της Εξοχ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελαροπούλου, ενώ τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο Ελλογ. καθηγητής κ. Γεώργιος Φίλης.
Μετά το πέρας της επισήμου Δοξολογίας, στον προαύλιο χώρο του Ναού ετελέσθη Επιμνημόσυνη Δέηση, κατετέθησαν δάφνινα στεφάνια εις μνήμην των Ηρώων που αγωνίσθηκαν “υπέρ Πίστεως και Πατρίδος” και εψάλλει ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος.
Επακολούθησε δεξίωση υπό της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπέμπα προς άπαντες τους παρευρισκόμενους.

 

Δείτε συγκλονιστικά βίντεο εδώ 

 

και εδώ

 

περισσότερα στην σελίδα της Ιεράς Μητρόπολης στο  facebook 

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....