Ο Εορτασμός της ιεράς μνήμης του Αγίου Τρύφωνος στην κατάφυτη περιοχή των Χρούσσων της Σύρου

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου Χρούσσων Σύρου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επί τη ιερά μνήμη του Προστάτου των αμπελουργών και κηπουρών Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος, εφέστιος ιερά Εικόνα του οποίου φυλάσσεται στον Ναό από κτίσεώς του, με τη συμμετοχή του Πρωθιερέως του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανού Αλμπέσκου, και των συνεφημερίων του, παρουσία των κατοίκων της περιοχής, που ιδιαιτέρως ευλαβούνται τον Άγιο και συνεχίζουν να ασχολούνται με την καλλιέργεια οπωροφόρων δέντρων και αμπελώνων.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του, εξ αφορμής της λειτουργικής επικλήσεως “τα Σα εκ των Σων”, αναφέρθηκε στην προσφορά των καρδιών των ανθρώπων και των καρπών της γης προς το Κύριο, στον οποίο όλοι και όλα ανήκουν, και προέτρεψε τους πιστούς, επί τη αυριανή Δεσποτοθεομητορική Εορτή της Υπαπαντής, πάντοτε να προϋπαντούν και στην ψυχή τους να φιλοξενούν τον Ιησού Χριστό.
Τέλος ευχαρίστησε τον Πρωθιερέα του Ναού για τη φιλοξενία και τους πιστούς για την παρουσία τους, προς τους οποίους, μαζί με το Αντίδωρο, διένειμε καρπούς εσπεριδοειδών, τους οποίους είχαν προσφέρει οι κάτοικοι της περιοχής και με τους οποίους είχε διακοσμηθεί ο Ναός.
Ακολούθως, προ της ιεράς εικόνος του Αγίου, ανέγνωσε την ευχή του Αγίου Τρύφωνος “Εις κήπους, αμπελώνας και χωράφια” και ετέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, τον οποίο παρέλαβον οι αμπελουργοί και κηπουροί της περιοχής για να ραντίσουν τα αμπέλια και τα περιβόλια τους.
Προ του πέρατος των Ακολουθιών, αφίχθησαν και παιδιά του Παιδικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως με τις Εκπαιδευτικούς τους, που έλαβαν την ευλογία του Αγιασμού και του Αγίου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ πλέει προς ιερά νήσο Τήνο, κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....