Ο εορτασμός των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και της 158ης επετείου της Ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα στην πόλη της Λευκάδος

Τo πρωί του Σαββάτου, 21η  Μαΐου 2022, ημέρα διπλού εορτασμού για την νήσο μας, καθώς εκτός από την εορτή των Αγίων Ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, η Λευκάδα εορτάζει παράλληλα και την 158η  επέτειο της Ενώσεως των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα, τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λευκάδος, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού, Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Το θείο λόγο κήρυξε ο αξιότιμος κ. Οδυσσέας Μανωλίτσης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός – θεολόγος, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις μορφές των εορταζομένων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την συμβολή τους στην καθιέρωση της χριστιανικής πίστης.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και ώρα 11:00 π.μ. εψάλη στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ,  με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου. Tον πανηγυρικό της ημέρας για το ¨Χρονικό της Ενώσεως¨ εκφώνησε ο κ. Αντώνιος Πεξαράς, αρχαιολόγος. Στην συνέχεια εψάλη Τρισάγιο όπισθεν του Ιερού Ναού στην μνήμη του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, του Πρόξενου Πέτρου Σταύρου και της συζύγου του Πηνελόπης καθώς και των κτητόρων του εν λόγω Ιερού Ναού Σπυρίδωνος και Μαρίας Σταύρου. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλεώς μας, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου  και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....