Ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου στην Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας  κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άσκρης, στο τέλος της οποίας τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής πρεσβυτέρας του π. Αθανασίου Αθανασίου.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Αλέξιος Σαμαρτζής, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο, τον οποίο ο υμνογράφος ονομάζει άνθρωπο του Θεού και ανέφερε τρείς προϋποθέσεις τις οποίες αν ακολουθήσουμε θα γίνουμε κι εμείς άνθρωποι του Θεού την πίστη, την κατά Χριστόν ζωή και τα  έργα αγάπης και προσφοράς.

Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πλαταιών. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Νικολάου, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, ενώ δεν παρέλειψε να επιστήσει την προσοχή στους πιστούς για την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....