Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία

Στον κατάμεστο από κλήρο και λαό Ιερό Μητροπολιτικό ΝαόΑγίωνΑναργύρων Νέας Ιωνίαςτελέσθηκε την Κυριακή της Τυροφάγου 26Φεβρουαρίου2023ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της «Συγγνώμης» της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και συμπροσευχομένουεντός του Ιερού Βήματος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτουΑνέων κ. Μακαρίου, παρουσία της Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου.

Κατά την διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού οΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης κ. Γαβριήλ ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Η ευχή του Αγίου Εφραίμ: ερμηνεία κατά την πατερική παράδοση», κατά την οποία αναφέρθηκε στα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν την κατανυκτική ευχή του μεγάλου διδασκάλου της πνευματικής ζωής Αγίου Εφραίμ του Σύρου, σύμφωνα με τους πατέρες της Εκκλησίας, και οδηγούν τον άνθρωπο να εισέλθει στα βαθύτερα της ψυχής του για έναν ειλικρινή διάλογο με τον Θεό.

Στο τέλος της Ακολουθίας ιερείς και λαϊκοί αντάλλαξαν τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, λαμβάνοντας την ευλογία του Σεβασμιωτάτου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Η Κυριακή της Τυρινής στη Ν. Ιωνία

 

Η Κυριακή της Τυρινής στη Ν. Ιωνία - 2023 - 003

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 (Τυρινής) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. 6, 14-21) και στην δύναμη της συγγνώμης που προσφέρει ο Θεός στον άνθρωπο, η οποία δημιουργεί μέσα μας την αυτονόητη υποχρέωση να φερόμαστε και εμείς με την ίδια επιείκεια στον συνάνθρωπό μας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στην έναρξη της κατανυκτικής περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που αποτελεί μια περίοδο μετανοίας και πνευματικής ευκαιρίας για κάθε πιστό για να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....