Ο Εσπερινός «της Συγνώμης» στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2023 για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή με τον A΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγγνώμης».

Το απόγευμα στις 6 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης , Γαρδικίου και πύλης κ. Χρυσόστομος  υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» την οποία κόμισαν οι Ιερείς από τον ομώνυμο Ναό τον Τρικάλων.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην περίοδο που εισερχόμαστε της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ενώ ευχήθηκε προς όλους καλή δύναμη και με πνεύμα αγάπης και ταπεινώσεως να ξεκινήσουν τον αγώνα της νηστείας, της μετάνοιας και της προσευχής που χαρακτηρίζει ιδιαιτέρως αυτήν την τόσο σημαντική περίοδο. Τελειώνοντας την ομιλία του ζήτησε συγνώμη από όποιον επίκρανε ή στενοχώρησε με τυχόν λάθη ή παραλείψεις του, ενώ παρείχε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή στους πατέρες και τους συγκεντρωμένους πιστούς και όλοι αντάλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, αιτούμενοι και παρέχοντες συχώρεση, όπως ορίζει η τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, ευχόμενοι μεταξύ τους Καλή Τεσσαρακοστή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Α΄ ΜΕΡΟΣ

 

 

Β΄ ΜΕΡΟΣ

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....