Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου θα πανηγυρίσει την μνήμη του τοπικού Νεομάρτυρα Ακακίου- Η 4Ε θα είναι εκεί

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου θα πανηγυρίσει την Κυριακή του Παραλύτου (26 Μαΐου 2024) την μνήμη του τοπικού Νεομάρτυρα Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου.

 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 25 Μαΐου στις 6 μμ θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Οσιομάρτυρα Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου στους δρόμους του Ασβεστοχωρίου και ακολούθως στις 7 μμ θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου.

 

Την Κυριακή του Παραλύτου, 26 Μαΐου, θα τελεσθεί στις 7 πμ ο όρθρος και ακολούθως η πανηγυρική θεία Λειτουργία. Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας θα εκπροσωπηθεί από τον Μητροπολίτη Πέλλης (Ιεροσολύμων) Φιλούμενο.

 

Η τηλεόραση της 4Ε θα είναι εκεί και θα μετα΄δόσει αυτές τις ευλογημένες στιγμές τις επόμενες ημέρες. 

Επίσης η ενορία του Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου θα πραγματοποιήσει την επομένη Κυριακή (της Σαμαρείτιδος) 2 Ιουνίου στις 7 μμ μια εκδήλωση, τα  “Ακάκια 2024”, προς τιμήν του Αγίου Ακακίου, η οποία θα φέρει τον τίτλο:

 

“Ο Ρωμιός, η Ρωμιά και ο έρωτας. Μουσικό ταξίδι στη Ρωμιοσύνη!”

 

Στην εκδήλωση αυτή θα τραγουδήσει η Χορωδία του Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, παραδοσιακά τραγούδια της ευρύτερης Ρωμιοσύνης, που εξυμνούν τον αγνό και ανόθευτο έρωτα.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....