Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγνώμης στην Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου- Συναντήσεις αγάπης

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της Συγγνώμης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας ο οποίος πλημμύρισε από εκατοντάδες ευσεβείς προσκυνητές.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ. Δαμασκηνός.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ομίλησε με λόγια πνευματικά στο πνεύμα της ημέρας ο  Παν/τος  Αρχιμανδρίτης  του Οικ. Θρόνου αδελφός της Ιεράς Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου Πορφύριος Μπικουβαράκης, αναπτύσσοντας το θέμα: δού, καιρς επρόσδεκτος.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε τον π. Πορφύριο για την παρουσία του, την αγάπη του και τον πνευματικό του λόγο, ο οποίος ανοίγει την  Μ. Τεσσαρακοστή καθώς τους Ιερείς και όλο τον κόσμο ευχόμενος προς όλους καλό στάδιο.

Πριν το πέρας ένας εκ των νέων της Ενορίας ανέγνωσε εις την νεοελληνική όλα τα τροπάρια του κατανυκτικού Εσπερινού και εν συνεχεία κλήρος και λαός αντάλλαξε τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως με τον Σεβασμιώτατο και τους Κληρικούς, λαμβάνοντας τις ευχές τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Συναντήσεις Αγάπης στις Ενορίες της Μητροπόλεως μας

Με εκδηλώσεις φιλανθρωπίας συνεχίζει καθημερινά και με διάφορους τρόπους η Ιερά Μητρόπολη μας να συνεχίσει το ευλογημένο έργο των Συσσιτίων και του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, προκειμένου να ενισχύσει οικογένειες και ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυσκολίες των καιρών.

Πορευόμενοι προς το Άγιον Πάσχα σε συνεργασία με τις Ενορίες της Μητροπόλεως από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 3 Απριλίου θα ξεκινήσουν ξανά οι φιλανθρωπικές συναντήσεις αγάπης για να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους.

Στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών αυτών συναντήσεων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Παν/τος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας θα πραγματοποιούν πνευματικές ομιλίες προς ωφέλειαν των πιστών.

Στήριξε την προσπάθεια της Ιεράς μας Μητροπόλεως συμμετέχοντας σε κάποιο από τα απογεύματα τσαγιού που διοργανώνονται αυτή την περίοδο στις παρακάτω ενορίες:
-Δευτέρα 20/2 Ι.Προσκυνηματικός Ναός Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής ώρα 17·00
-Τετάρτη 22/2 Ενορία Αγίας Αικατερίνης Νέας Χώρας ώρα 17·00
-Πέμπτη 23/2 Ενορία Αγίου Ιωάννου Χανίων ώρα 18·30
-Τρίτη 28/2 Ενορία Αγίου Παντελεήμονος Μακρύ Τοίχου ώρα 17·00
-Πέμπτη 2/3 Ενορία Γεωργιουπόλεως ώρα 17·00
-Δευτέρα 6/3 Ενορία Ευαγγελιστρίας Χαλέπας ώρα 18·00
-Τρίτη 7/3 Ενορία Αγίου Φανουρίου Κάτω Γαλατά ώρα 17·00
-Δευτέρα 13/3 Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών ώρα 17·30
-Τρίτη 14/3 Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος στην Αγία Μαρίνα Κυδωνίας ώρα 17·00
-Τρίτη 21/3 Ενορία Αγίου Στεφάνου ώρα 18·00
-Πέμπτη 23/3 Ενορία Μουρνιών ώρα 17·00
-Δευτέρα 27/3 Ενορία Χωραφακίων ώρα 17·30
-Δευτέρα 3/4 Ενορία Αγίου Νικολάου Μεϊντανίου ώρα 17·30

Σας περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....