Ο Λαός της Κύθνου τίμησε την Ιερά Μνήμη του Συντοπίτη του Αγίου Ιγνατίου, Μητροπολίτου Μαριουπόλεως, του Κυθνίου.

Χωρίς την παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, ο οποίος παρέμεινε αποκλεισμένος, λόγω απαγορεύσεως του απόπλου των πλοίων, στην Αθήνα και παρά την επικρατούσα κακοκαιρία, οι Κύθνιοι, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνστ. Φιλιππαίου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, τίμησαν χθες και σήμερα την ιερά μνήμη του συντοπίτη τους Αγίου Ιγνατίου, Μητροπολίτου Μαριουπόλεως του Κυθνίου.
Εχθές στη Χώρα της Κύθνου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, όπου έλαβε το βάπτισμα ο Άγιος Ιγνάτιος.
Σήμερα, στον , δαπάναις του Μεγάλου Ευεργέτου κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ανακαινισθέντα και στις 3 Νοεμβρίου 2019 υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και Τρίκκης κ. Θεοκλήτου εγκαινιασθέντα, Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί προσευχήθηκαν για την ειρήνη στην Ουκρανία και τους Έλληνες της Μαριουπόλεως, τους οποίους ο σήμερα τιμώμενος Άγιος διέσωσε από τον ζυγό των Τατάρων το 1778.

 

 

 

Μετά το πέρας των λειτουργικών Εκδηλώσεων για την εορτή του Αγίου Ιγνατίου, Επισκόπου Μαριουπόλεως του Κυθνίου, στο Δημαρχείο της νήσου, στη Χώρα, πραγματοποιήθηκε, με την παρουσία του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων και εργαζομένων στον Δήμο, η τελετή της κοπής της πίτας του Αγίου Βασιλείου, που ευλόγησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κύθνου, Πρωτοπρ. Νικόλαος Δανιήλ, ο οποίος ανέγνωσε και σχετικό ευχετήριο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....