Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου στο Άγιον Όρος

Στο Άγιον Όρος, με την ευλογία του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου  κ. Ανδρέας, δια την τέλεση του τεσσαρακονθήμερου μνημοσύνου του Ηγουμένου της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου
μακαριστού Χριστοδούλου και για την πανήγυρη, την επόμενη, των Αθωνιτών Πατέρων.
Το Σάββατο 17 Ιουνίου στην Ι. Μονή Κουτλουμουσίου ο Σεβ. κ Ανδρέας τέλεσε το μνημόσυνο του μακαρία τη λήξει γενομένου Γέροντος Χριστοδούλου, συλλειτουργούντων των Ηγουμένων : Ιβήρων κ. Ναθαναήλ, Δοχειαρίου κ. Αμφιλοχίου, Εσφιγμένου κ. Βαρθολομαίου μετα του διαδόχου του Γέροντος Χριστοδούλου, Ηγουμένου κ. Νικολάου. Συλλειτούργησαν πολλοί ιερομονάχοι απο σκήτες και κελιά κουτλουμουσιανά, αλλά και άλλων μονών.
Ο πρ. Πρωτοεπιστάτης Ιερομόναχος Γεώργιος μετά Βατοπαιδινών Πατέρων έψαλλαν εις τον δεξιό χορό.
Προσήλθαν συμπροσευχόμενοι πολλοί Ιερομόναχοι, κληρικοί και λαϊκοί εκτός Αγίου Όρους. Ακολούθησε το επι του τάφου μνημόσυνο και η καθιερωμένη τράπεζα στη μνήμη του Γέροντος όπου στο τέλος μίλησαν για την φιλοκαλική μαρτυρία Του, ο νέος Ηγούμενος κ. Νικόλαος και ο Ποιμενάρχης .
Στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα και στο κελί του Διονυσίου του εκ Φουρνά, μετεβει ο Σεβ. κ. Ανδρέας, οπου τέλεσε τρισάγιο στους προσφάτως εν Κυρίω αναπαυθέντας Γέροντες : Δίκαιο της Σκητης Αγίου Ανδρέα Εφραίμ και Ιερομόναχο Αναστάσιο.

Στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα.
Κελί Διονυσίου εκ Φουρνά.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....