Ο Μητροπολίτης Ελασσώνος συγχαίρει τους μικρούς χορωδούς της Επαρχίας του για τη συμμετοχή στη Μεγάλη Συναυλία της Εκκλησίας

Η Ιερά Μητρόπολις Ελασσώνος είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συμμετάσχει με την παιδική χορωδία του μουσικού συλλόγου “MusicArte” και Μαέστρο τον κ. Κων/νο Μάτη στη μεγαλειώδη επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με τίτλο: «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: όσο σε θυμάμαι, ζεις». Η συναυλία, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, περιστοιχούμενος από πλειάδα Ιεραρχών της Ελλάδος και παρουσία πολιτικών και δημοτικών αρχόντων, απετέλεσε την κορύφωση των εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιαστική Καταστροφή.

2000 σχεδόν παιδιά από 55 χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα που ανήκουν είτε στις κατηχητικές συντροφιές, είτε συνεργάζονται με τις κατά τόπους Μητροπόλεις τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί με τους καταξιωμένους τραγουδιστές: Δημήτρη Μπάση, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου και Κων/νο Βελιώτη και αφηγητή τον Θανάση Βισκαδουράκη. Το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο πλημμύρισε από τους ήχους της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Γιώργου Αραβίδη και της αντίστοιχης παραδοσιακής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Δεμελή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων συγχαίρει από καρδίας τους μικρούς χορωδούς για την συμμετοχή τους στην μεγαλειώδη αυτή εκκλησιαστική εκδήλωση. Τους γονείς που επέτρεψαν ή συνόδευσαν τα παιδιά στην Αθήνα. Και τέλος τον κ. Κων/νο Μάτη, ο οποίος πρόθυμα απεδέχθη την πρόταση συμμετοχής της χορωδίας του MusicArte υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως στην συναυλία και προετοίμασε επιτυχώς τους χορωδούς.

Προαναγγέλλουμε την διοργάνωση προβολής της παραπάνω εκδήλωσης και τιμής των μικρών χορωδών του MusicArte από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνα εν ευθέτω χρόνω.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....