Ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων στην Αγία Τριάδα Σταυροδρομίου

Κυριακή Β’ Νηστειών (20-3-2022), στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων.

Στο τέλος της λειτουργίας τον προσφώνησε ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας ο οποίος τον καλωσόρισε σημειώνοντας την πολυετή διακονία και προσφορά του Σεβασμιότατου κ. Μελίτωνα στην Εκκλησία, το συγγραφικό του έργο με το οποίο καλλιεργεί τα θεολογικά γράμματα και ότι κατά την θητεία του στην Αρχιγραμματεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνετέλεσε τα μέγιστα για την Ομογένεια και τον Οικουμενικό Θρόνο.

Στη αντιφώνησή του ο κ. Μελίτων αναφέρθηκε στη Μεγαλώνυμο Κοινότητα Σταυροδρομίου με τα ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τους ναούς και τους συλλόγους, που στήριξαν την ομογένεια και καλλιέργησαν κυρίως τη νεολαία. Αναφερόμενος στο σημερινό Αρχιερατικό Προϊστάμενο Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα τόνισε ότι η παρουσία του κοσμεί την εκκλησία, η διακονία του όλα τα χρόνια ήταν ευδόκιμη και ως Αρχιερεύς πλέον συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εκκλησία και στην Κοινότητα Σταυδρομίου. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στον Μητροπολίτη Τρανουπόλεως, ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα, παρέδωσε στο νέο επόπτη μια ισχυρή κοινότητα και σημείωσε ότι το κοινωφελές έργο του κ. Γερμανού είναι παγκοίνως και καθομολογουμένως γνωστό.

Τέλος αναφέρθηκε στο θεάρεστο έργο το οποίο επιτελεί η Μεγαλώνυμος Κοινότητα υπό τον πρόεδρο κ. Γιώργο Παπαλιάρη. Μίλησε για τα έργα που γίνονται από την εφοροεπιτροπή σημειώνοντας πως είναι σημαντικά αφού στηρίζουν όλη την ομογένεια.

 

πηγη Φως Φαναρίου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....