Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα σε Ωδείο στη Λαμία

Συνεπής στην δέσμευσή του να στηρίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της παιδείας και του πολιτισμού, από όπου και αν προέρχεται αυτή,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Συμεών βρέθηκε στο ιδιωτικό Μουσικό Ωδείο της πόλεως «Εν Ωδαίς» και ευλόγησε την σημαντική αυτή ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μετά από ευγενική πρόσκληση του Διευθυντού του Ωδείου και μαέστρου κ. Δημητρίου Λόζου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  επισκέφθηκε το Ωδείο στην καρδιά της πόλεως Λαμίας, τέλεσε τον Αγιασμό και ευλόγησε την Βασιλόπιτα ευχόμενος καλή χρονιά, με υγεία, όρεξη για μάθηση και μουσική παιδεία, χαρακτηρίζοντας για ακόμη μία φορά την μουσική ως την γλώσσα των Αγγέλων, η οποία ταξιδεύει και αναπαύει την ανθρώπινη ψυχή και το νου και η οποία αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου αλλά και υγεία πνευματική και σωματική.

Ο κ. Λόζος ευχαρίστησε τον κ. Συμεών με λόγια συγκινητικά και υιικού σεβασμού για την τιμητική και αγιαστική παρουσία του στο Ωδείο, αλλά και για την εν γένει πατρική του αγάπη με την οποία αγκαλιάζει και εμπνέει  τους πάντες και κυρίως τους μαθητές, οι οποίοι προσελκύονται από αυτή την αγάπη για προσφορά και διακονία.

Ακολούθως η συμφωνική ορχήστρα βιολιών του Ωδείου και άλλων οργάνων υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Λόζου παρουσίασε ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του αειμνήστου Μίκη Θεοδωράκη προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....