Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης & Σητείας Κύριλλος συναντήθηκε με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 15 Μαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στο γραφείο της στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, συζήτησε με την κ. Ζαχαράκη, αρμόδια για θέματα θεματικού τουρισμού, προτάσεις και δράσεις για την προστασία, προβολή και ανάδειξη των εκκλησιαστικών μνημείων της Μεγαλονήσου.

Στις συνομιλίες που έγιναν σε ένθερμο κλίμα, έγινε γόνιμος διάλογος για την ενεργοποίηση και επικαιροποίηση του Πρωτοκόλλου συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Νοέμβριο του 2013 μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, αλλά και για την πραγματοποίηση Ημερίδων σε συνεργασία και με άλλους Φορείς, με σκοπό την προώθηση του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού, σε συνδυασμό με άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος διαβίβασε στην κ. Υφυπουργό τις ευχές του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και την ευχαρίστησε προσωπικά για το ενδιαφέρον και την αγάπη της για την πλούσια παράδοση, την ιστορία και τα εκκλησιαστικά μνημεία της Κρήτης αλλά και για την έμπρακτη στήριξή της στο έργο της Εκκλησίας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....