Ο Μητροπολίτης Λήμνου επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού

Το πρωί της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, μετέβη στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λήμνου, ανταποκρινόμενος στην πρόκληση του Διοικητή κ. Παναγιώτη Μπιμπούδη, προκειμένου να επικοινωνήσει πνευματικά με το προσωπικό της υπηρεσίας. Μετα την θερμή υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Σεβασμιώτατο και στη συνοδεία του, τελέσθηκε η ακολουθία του Αγιασμού.
Ο Σεβ. κ. Ιερόθεος απευθυνόμενος στους παριστάμενους με εγκάρδιους λόγους υπογράμμισε τον ουσιαστικό σκοπό της επίσκεψης, ο οποίος αφορούσε στην αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς των πυροσβεστών στο νησί, αλλά και σε κάθε τόπο, αφού ο αγώνας και η εκ μέρους τους προσπάθεια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών αγγίζει πολλές φορές τα όρια της αυτοθυσίας και του ηρωισμού. Επικαλέστηκε δέ την προστασία του Θεού, στους ίδιους και στις οικογένειές τους, ώστε με την μεσιτεία των Τριών Παίδων που ρίχτηκαν στη φωτιά, αλλά θαυματουργικά δεν κάηκαν, να σώζουν καί να σώζονται απο τους αγίους, οι οποίοι αποτελούν τους ακαταίσχυντους προστάτες του πυροσβεστικού Σώματος.
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Διοικητής της Π.Υ., ο οποίος εξέφρασε στον Σεβασμιώτατο τις προσωπικές ευχαριστίες και των συναδέλφων του, αφενός μεν για την άμεση ανταπόκρισή του στην πρόσκληση, αφετέρου δε για την έμπρακτη στήριξη του έργου τους, η οποία διατυπώθηκε στο έτος που πέρασε, με γραπτή προτροπή του Σεβ. προς όλους τους Ιερείς του νησιού, με σκοπό την αρωγή όλων στο έργο των πυροσβεστών και στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό του προσέφερε τιμητικά την αναμνηστική πλακέτα του Σώματος.
Τέλος, παρετέθη πλούσιο κέρασμα, κατά το οποίο ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει με όλους σκέψεις για θέματα πνευματικού και επίκαιρου ενδιαφέροντος, ενώ εκφράστηκε η αγωνία όλων με ευχές για την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία και για την επικράτηση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....