Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ στη συνάντηση νέων: «η εμπιστοσύνη στο Θεό φέρνει ειρήνη στην ψυχή μας»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 η καθιερωμένη συνάντηση του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Το θέμα της χθεσινής συνάντησης ήταν η εμπιστοσύνη στο Θεό και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί αυτή να οικοδομηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατοςπροέβη αρχικά στην ανάλυση αποσπάσματος από το Ευαγγέλιο του Λουκά (ιβ’, 22-34) και αναφέρθηκε στην σημασία της πίστεως, η οποία αποτελεί αναγκαίο θεμέλιο για την πνευματική ζωή του καθενός από εμάς, τονίζοντας πως: «η εμπιστοσύνη στο Θεό προϋποθέτει βαθιά πίστη σε Εκείνον. Όταν κάποιος εμπιστεύεται τη ζωή του στον Θεό ειρηνεύει στην ψυχή, ελευθερώνεται από τα άγχη και τις αγωνίες και αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια».

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος, με τους παρισταμένους να θέτουν ερωτήματα και προσωπικούςπροβληματισμούς τους.

Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ μετά το πέρας προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....