Ο νέος Αμερικανός Πρέσβης στον Αρχιεπίσκοπο

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο νέος Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον πρέσβη και εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση τονίζοντας πως «πιστεύουμε ότι με την θητεία σας εδώ θα δείξετε την αγάπη και το ενδιαφέρον προς κάθε τι που είναι ελληνικό και γνήσιο».

Ο πρέσβης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και σημείωσε ότι έχει μάθει απο μικρός -από την ενορία του στο Λονγκ Άιλαντ- να αγαπά και να σέβεται την οικογένεια και την Εκκλησία. Εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση και αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής υπογραμμίζοντας πως έχουν γίνει πολλά για τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. «Είστε παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς τους Έλληνες ομογενείς» τόνισε ο πρέσβης απευθυνόμενος προς τον Μακαριώτατο και συμπλήρωσε: «Έχετε κάνει πολλά, όχι μονο στα λόγια, αλλά με πράξεις. Νιώθω βαθιά εκτίμηση που βρίσκομαι εδώ».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Πρέσβη και επεσήμανε ότι η Εκκλησία έχει αυτήν την υποχρέωση, αλλά πρέπει να κινείται με διάκριση. «Η Εκκλησία δεν ασχολείται με την πολιτική, αλλά με τον πολίτη. Θέλει να τον εξυπηρετεί και να τον στηρίζει» σημείωσε προσθέτοντας πως με την βοήθεια των ανθρώπων και της Πολιτείας γίνεται σπουδαίο έργο».

Κάλεσε, ακόμη, τον Πρέσβη να επισκεφθεί όλες τις δομές της Αρχιεπισκοπης, όπως είναι το κέντρο γηριατρικής, τα κέντρα παιδιών, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία, τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων και τους χώρους συνεδρίων, καθώς, επίσης, σημαντικά ιστορικά μοναστήρια που έχουν ανακαινισθεί και αναστηλωθεί.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....