O Οικουμενικός Πατριάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις της εκκλησιαστικής Κοινότητος Νεοχωρίου

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η εκκλησιαστική Επιτροπή της Κοινότητος Νεοχωρίου, την Κυριακή προ των Χριστουγέννων, 18 Δεκεμβρίου, στον αυλόγυρο του Ι.Ν. Παναγίας Κουμαριωτίσσης, όπου τον καλωσόρισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κοινότητας Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ κ. Παντελεήμων Βίγκας, μαζί με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο κ. Νικόλαο Καλαμάρη, και τα νέα μέλη της Εφοροεπιτροπής.

Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού, ο Παναγιώτατος άκουσε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα μικρά παιδιά της Κοινότητος, στα οποία μοίρασε δώρα και γλυκίσματα.

H εορταστική εκδήλωση της Κοινότητος Νεοχωρίου ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Μετόχι του Παναγίου Τάφου) κι αμέσως μετά φίλοι και επισκέπτες συνέρρευσαν στον στολισμένο αυλόγυρο της Παναγίας Κουμαριώτισσας. Όλα τα περίπτερα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, που τα διαχειρίστηκαν η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Πέραν και ομογενείς, ήταν γεμάτα με εδέσματα και γλυκίσματα των γιορτών, ζεστό κρασί και στολίδια, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος έπαιξε με τα παιδιά.

Τα μέλη της Κοινότητας Νεοχωρίου, δια του σχετικού ανακοινωθέντος, ευχαρίστησαν θερμά τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, για την τιμητική παρουσία Του και που ευλόγησε τους παρευρισκόμενους. Απηύθυναν, επίσης, ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, που βρισκόταν συνέχεια δίπλα τους και τούς στήριζε πατρικά στην προσπάθειά τους, καθώς και στον Δήμαρχο Sarıyer, κ. Şükrü Genç, τόσο για την παρουσία του, όσο και για την ολοπρόθυμη διάθεσή του και τις κατά καιρούς εξυπηρετήσεις του προς την Κοινότητα.

Τέλος, ευχαρίστησαν από καρδιάς τους εθελοντές και συνεργάτες, που κοπίασαν για την πραγματοποίηση της χριστουγεννιάτικης γιορτής, όπως επίσης τους επισκέπτες που με την παρουσία και τις αγορές τους ενίσχυσαν τη φιλανθρωπική δράση της Κοινότητας Νεοχωρίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....