Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Κιλκίς το 2024

Επίσκεψη στο σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος  χθες, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, με το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, όπου τους  υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, όπως ενημερωνόμαστε από σελίδα κοινωνικού δικτύου του Μητροπολίτη.
Ο Μητροπολίτης εξέφρασε τον σεβασμό του αλλά και  του ποιμνίου του προς τη Μητέρα Εκκλησία και μαζί με τον κ. Δήμαρχο,  απηύθυναν πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί την πόλη του Κιλκίς και την Ιερά Μητρόπολη  το ερχόμενο έτος 2024, για να προστεί των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ανύψωση της Επισκοπής Πολυανής σε Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε εγκάρδια την αντιπροσωπεία, η οποία απετελείτο και από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκισίου Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και την Επιστημονικό Συνεργάτιδα του Δημάρχου κα Μαίρη Τσοτσάκη, και απεδέχθη μετά πολλής χαράς την πρόσκληση των δύο ανδρών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος προσέφερε στον Παναγιώτατο ένα αντίγραφο σε περγαμηνή της Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξεως του προκατόχου του, Πατριάρχου Γρηγορίου του Ζ’ και της περί αυτόν Συνόδου, ενώ ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος του προσέφερε αναμνηστικά του Δήμου Κιλκίς, μεταξύ των οποίων και ένα φωτογραφικό λεύκωμα της περίφημης λίμνης Δοϊράνης.

Το πρόγραμμα επισκέψεως θα καθορισθεί εν ευθέτω χρόνω.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....