Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στη Ρώμη

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Ρώμη, που είναι αφιερωμένος προς τιμήν του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.

Παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, ο Πανιερ. Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, οι  Σεβ. Καρδινάλιοι κύριοι Giovanni Battista Re, Antonio Maria Vegliò και Michael Louis Fitzgerald, o Θεοφιλ. Επίσκοπος Paolo Selvadagi, εκ μέρους  του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ρώμης, οι Εξοχ. Πρέσβεις της Ελλάδος, της Κύπρου και της Μολδαβίας στην Ιταλική Δημοκρατία, καθώς και οι παρά τω Βατικανώ Εξοχ. Πρέσβεις της Ελλάδος, της Κύπρου, της Γκάνας, της Αγκόλας, του Παναμά, της Σερβίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας, της Πορτογαλίας, της Ελβετίας, του Ιράν, της Ιρλανδίας, της Μ. Βρεταννίας, της Αϊτής, της Κροατίας, της Σλοβακίας, της Γεωργίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας, του Μεξικού, της Βορείου Μακεδονίας, της Ιαπωνίας και του Μονακό, μέλη της Γερουσίας, ο Εξοχ. Πρώην Πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Fausto Bertinotti, πρώην Υπουργοί, Σταυροφόροι του Τάγματος της Μάλτας, και πλήθος πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσεφώνησε με θερμούς λόγους ο οικείος ποιμενάρχης, Σεβ. κ. Πολύκαρπος. Στην αντιφώνησή του, στην ιταλική γλώσσα, ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στον ιστορικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, καθώς επίσης και για την επανασυνάντησή του με τον Αγιώτατο Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου των ΡΚαθολικών Επισκόπων με θέμα τη συνοδικότητα. Επίσης, αναφέρθηκε στις πρόσφατες επισκέψεις του στην Φιλλανδία, την Εσθονία και την Ουγγαρία. Ιδιαίτερο χαιρετισμό απηύθυνε, τέλος, στην αγγλική γλώσσα, προς τους Εξοχ. Πρέσβεις και τα μέλη του Διπλωματικού Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρώμη, ο Παναγιώτατος δέχθηκε σε ακρόαση τον Ηγούμενο της Μονής του Bose Πανοσιολ. π. Sabino, καθώς και την Πρόεδρο του ΡΚαθολικού Κινήματος των Focolare Eλλογιμ. κ. Margaret Karram, με τους συνεργάτες της.

Αργά το βράδυ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, επέστρεψε αεροπορικώς στην Πόλη, όπου τον υποδέχθηκαν ο Επίτροπος Αυτού Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και ο Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....