Ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Συλλόγος “ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ”για τους νέους Αρχιερείς της Αφρικής

Πρόσωπα γνωστά,Ιεραποστολικά,με πλούσιο έργο,που επισκέπτονται την ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ,στη Λάρισα:

1.Ο άγιος Επίσκοπος (και μέχρι χθες Μητροπολίτης Mwatza Β.ΤΑΝΖΑΝΊΑΣ) κ.Ιερώνυμος,είναι από ΣΗΜΕΡΑ ο ΝΕΟΣ Μητροπολίτης Καμπάλας (και πάσης Ουγκάντα), ο διάδοχος του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ιωνά.
Γνωστός στην ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ από την μακρόχρονη συνεργασία μαζί του από την εποχή που ήταν Επίσκοπος Bukoba Tanzania ( από έτος 2002)
Επισκέπτεται συχνά,ως φιλοξενούμενος του Συλλόγου την Λάρισα,είναι γνώριμος από παλιά με τον Σεβ.Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ.Ιερώνυμο, λόγω της στενής πνευματικής σχέσης και συναναστροφής του νέου Μητροπολίτου Ουγκάντα με τον μακαριστό Μητρ.Φθιώτιδος κυρό Νικόλαο.
“Αισθήματα συγκίνησης και χαράς μας διακατέχουν για την εξέλιξη αυτή του απλού,πράου,ανεξίκακου και ταπεινού Επισκόπου κ.κ.Ιερωνύμου (και νυν Μητροπολίτου Καμπάλας) και ευχόμεθα Καλή δύναμη στην ΝΕΑ του Μητρόπολη και στην Πατρίδα του, την Ουγκάντα”.
2.Επίσης,εξελέγη Επίσκοπος, για την Ιερά Επισκοπή Bukoba (Β.Τανζανία) ο γνωστός Ιεραπόστολος της Αφρικής,Αρχιμ.π.Χρυσόστομος Μαϊδώνης,που επισκέπτεται τακτικά τη Λάρισα και έχει συνεργασία ,επίσης,με τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ.
“Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται για τον π.Χρυσόστομο”,αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΡΕΙΑ Αγάπης, “…ομιλεί το πλούσιο έργο του και στην Ιερά Μητρόπολη Αρναίας,ως Πρωτοσυγγέλου και Ηγουμένου δύο γυναικείων μοναστηριών εκεί ,αλλά και η πλούσια διακονία του στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή,πλησίον του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ.Αναστασίου,αλλά και στην Αφρική (Κονγκό,Κινσάσα,Μπουκόμπα)”
3.Χαροποιός,επίσης,η εκλογή του νέου Μητροπολίτου Kanaga (Kongo), π.Χαρίτωνος,πνευματικού τέκνου και χειροτονία (εις Διάκονον και Πρεσβύτερον) του μακαριστού Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου (Μαδενλίδη),που επισκέπτεται τη Λάρισα όταν έρχεται στην Ελλάδα και συναντάται με συνεργάτες του.
Ευχόμαστε στους προαναφερθέντες Αρχιερείς,καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου, “Ετη πολλά και ευλογημένα,γόνιμο και καρποφόρο το έργο τους, προς δόξαν του Αγίου Τριαδικού Θεού”. Λάρισα 12 Ιαν.2022
Εκ του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....