Ο Πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι.Καθεδρικό Ναό Ύδρας

Με κατάνυξη τελέσθηκε το Εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής 26η Φεβρουαρίου 2023, ο Πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι.Καθεδρικό Ναό Ύδρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Ύδρας, σπετσών και Αιγίνης  κ.ΕΦΡΑΙΜ, με την συμμετοχή όλων των Πατέρων της Νήσου.
Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε πνευματικές σκέψεις με αφορμή την έναρξη της Αγίας Τεσσαρακοστής η οποία είναι όπως τόνισε ένα δώρο του Θεού σε εμάς.
Σχολίασε το καθαρίσωμεν εαυτούς από παντός μολυσμού σαρκός και πνεύματος και τόνισε ότι η Σαρακοστή είναι μια ωραία ευκαιρία να στρέψουμε το νου μας στον εαυτό μας και να καλλιεργήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με άσκηση και την κάθαρση των παθών
Σαρακοστή σημαίνει κατέληξε” διαλέγω τον Χριστό για να τον αγαπήσω”.
Τέλος αναφέρθηκε στον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη που εορτάζει την 27η Φεβρουαρίου και διάβασε μερικές από τις διδαχές του. Πρότεινε δε την ανάγνωση του βιβλίου” Έλα Φώς”.
Ακολούθησε ο ασπασμός της συγνώμης και η διανομή ως” ευλογία ” από τον Σεβασμιώτατο εικόνας του οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.
Πλήθος πιστών προσήλθε στην πρώτη αυτή λατρευτική ευκαιρία της Αγίας Τεσσαρακοστής και άπαντες έδωσαν και έλαβαν την θεραπευτική συγνώμη.
ΚΑΛΟ ΣΤΑΔΙΟ!
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή της Τυρινής 26η Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.ΕΦΡΑΙΜ ιερούργησε και ομίλησε εις τον Ιστορικό – Ενοριακό Ι.Ναό της Υπαπαντής Κυρίου Ύδρας.
Ο Σεβασμιώτατος εις το εμπνευσμένο κήρυγμα του μεταξύ άλλων σημείωσε και τα εξής:
” ΟΙ TPEIΣ NHΣTEIEΙΣ :
NA ΣYΓXΩPHΣOYME TOYΣ EXΘPOYΣ MAΣ KAI NA MHN EXOYME KAKIA. H ΠPΩTH EINAI AKPIBΩΣ AYTH, TO NA NHΣTEΨOYME THN KAKIA KAI NA ENΔYΘOYME THN AΓAΠH TOY XPIΣTOY.
ΔEYTEPH: H NHΣTEIA THΣ ΦIΛOΔOΞIAΣ THΣ ΦIΛAPEΣKEIAΣ KAI TOY NAPKIΣΣIΣMOY. NA BPOYME TO ΦAPMAKO OΛΩN AYTΩN ΠOY EINAI H TAΠEINΩΣH. NA NHΣTEΨOYME AYTON TON XAPAKTHPA MAΣ KAI NA ΠIΣTEΨOYME ΣTO XPIΣTO .
TPITH NHΣTEIA NA AΠAΓKIΣTPΩΘOYME AΠO TA YΛIKA AΓAΘA KAI NA ΠIΣTEΨOYME ΣTHN AIΩNIA ZΩH. HPΘAME ΓYMNOI ΣTON KOΣMO KAI ΓYMNOI ΘA ΦYΓOYME. TIΠOTA ΔEN EINAI ΔIKO MAΣ KAI ΘA ΠPEΠEI TO ΠEPIΣΣEYMA TO ΔIKO MAΣ NA ΠAEI ΣE AYTON ΠOY ΔEN EXEI ΓIA NA EΠEΛΘEI IΣOTHTA.
NHΣTEYΩ ΣHMAINEI AΓAΠΩ TO XPIΣTO!”
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτιον πρωινό εις το Αρχονταρίκι του Ι.Ναού τη μερίμνει του προϊσταμένου Αρχιμ.π.Θεοδώρου και των συνεργατών του.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....