Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Κολομβίας.

Από 14 έως 31 Μαρτίου 2022 ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας αρχιμ. π. Ειρηναίος Λαφτσής, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ανθίμου, επισκέφθηκε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κολομβίας μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρα και του βοηθού Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου (υπεύθυνου για την τοπική εκκλησία στην Κολομβία, την Βενεζουέλα και την Γουατεμάλα) .

 

 

 

Εκεί είχε την ευλογία και την χαρά να γνωρίσει πιο επισταμένως το τεράστιο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην μεγάλη αυτή χώρα της Λατινικής Αμερικής από τον ορθόδοξο Επίσκοπο κ. Τιμόθεο και τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του. Η Εκκλησία της Κολομβίας αριθμεί μερικές χιλιάδες μέλη με μεγάλο αυξητικό ρυθμό, καθώς πολλοί είναι οι κάτοικοι της χώρας που ανακαλύπτουν τις αλήθειες του Ευαγγελίου και της Ορθόδοξης Πίστης μας και ζητούν αυτοβούλως να προσχωρήσουν στην Ορθοδοξία και να βαπτισθούν.

 

 

 

Παράλληλα, παρά τις τεράστιες και αντίξοες συνθήκες λόγω της φτώχειας και της ανέχειας που μαστίζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Κολομβίας, επιτελούνται «θαύματα» όσον αφορά στην εξάπλωση της Ορθοδοξίας στη Χώρα. Με πενιχρά έσοδα της Ιεραποστολής κτίζονται ναοί και βοηθητικοί χώροι και αντιμετωπίζονται οι πολλές και σημαντικές υλικές ανάγκες των φτωχών χριστιανών, αλλά και αλλοδόξων Κολομβιανών.

 

 

Χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των ορθοδόξων χριστιανών της Κολομβίας είναι η μεγάλη αγάπη που τρέφουν για την Ελλάδα, την ελληνική παιδεία και τα γράμματα, καθώς την θεωρούν μήτρα του πολιτισμού, αλλά και της ορθόδοξης πίστης και προσπαθούν να μάθουν τα ελληνικά για να μπορούν να διαβάζουν το Ευαγγέλιο στην γλώσσα που γράφτηκε.

 

Ο π. Ειρηναίος κατά την παραμονή του στην Κολομβία και με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Αθηναγόρα, πραγματοποίησε πολυήμερα επιμορφωτικά σεμινάρια ορθόδοξης λειτουργικής, κατήχησης, τυπικού και θεολογικής κατάρτισης των περίπου 25 κληρικών που διακονούν στις εκκλησίες της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και της Γουατεμάλας, αλλά και στα πολλά νεαρά παιδιά που έχουν εκφράσει τον ιερό πόθο να γίνουν κληρικοί.

 

Επίσης, ο π. Ειρηναίος επισκέφθηκε πολλές ορθόδοξες κοινότητες σε διάφορες πόλεις της Κολομβίας και γνώρισε από κοντά το έργο που επιτελείται σε κάθε μία από αυτές. Τέλος, επισκέφθηκε ρωμαιοκαθολικά Πανεπιστήμια και δίδαξε Ορθόδοξη Πατρολογία και Ορθόδοξη Λατρεία, ενώ συναντήθηκε με κρατικά στελέχη της Κολομβίας και διαπίστωσε την αναγνώριση και την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Επίσκοπο κ. Τιμόθεο.

 

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Άνθιμος έχουν στηρίξει το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κολομβίας και οικονομικά και υλικά με την αποστολή εκκλησιαστικών ειδών, καθώς αναγνωρίζουν το τεράστιο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην μακρινή αυτή γωνιά του πλανήτη μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....