Ο Προύσης Ιωακείμ με προσκυνητές από την Ξάνθη στην Τρίγλια της Προποντίδος

Μέσα στην εόρτια ατμόσφαιρα του Πάσχα, η Ενορία του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης πραγματοποίησε, μεταξύ 28ης Απριλίου και 1ης Μαΐου, επίσκεψη σε ιερά και σεβάσμια προσκυνήματα του Γένους μας στην Πόλη και τη Μικρά Ασία.

Πρώτος σταθμός της ανοιξιάτικης αυτής εξορμήσεως υπήρξε η Προύσα. Το Σάββατο, 29 Απριλίου οι 45 προσκυνητές από την Ξάνθη είχαν την ευκαιρία να εκκλησιαστούν στον ενεργό μέχρι του 1922 Ναό της Παναγίας-Μητρόπολη (κατά άλλες πηγές ετιμάτο επ’ ονόματι του Αγίου Βασιλείου) στην Τρίγλια της Προποντίδος, όπου ιερούργησε ο οικείος Ποιμενάρχης, ο οποίος εξασφάλισε την σχετική άδεια από τις τοπικές Αρχές, συλλειτουργήσαντος του Αρχιμ. κ. Ανθίμου Κωσταράκη, Προϊσταμένου του Ναού Αγίου Ελευθερίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το εκκλησίασμα μετέβη στο παρακείμενο κτήριο των -ανενεργών από το 1922- Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Τριγλίας, όπου ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών προσέφερε στους εκ Θράκης επισκέπτες, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ, διάφορα εδέσματα και κεράσματα.

Ακολούθως μετέβησαν στα Μουδανιά, όπου επισκέφθηκαν την φιλοξενούμενη τις ημέρες αυτές στο Οθωμανικό Αρχοντικό Tahir Paşa Konağı έκθεση φωτογραφιών με θέμα: «Μουδανιά και πέριξ: κοντινά και απομακρυσμένα χωριά του τόπου», ενώ στη συνέχεια παρεκάθησαν σε γεύμα που ευλόγησε ο άγιος Προύσης, ο οποίος τους κατευόδωσε τη Δευτέρα από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, αμέσως μετά την τελετή του Αγιασμού της Πρωτομηνιάς.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....