Ο Σεβ. Μητρ. Σύρου επισκέφτηκε την Αμοργό

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευρισκόμενος στην Αμοργό με την ιδιότητα του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας και Αμοργού, επεσκέφθη το απόγευμα στη Χώρα της Αμοργού το Εκκλησιαστικό Μουσείο «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ», προσφορά του φιλοκαλούς και φιλογενούς Πρωτοπρ. Θωμά Συνοδινού στη γενέτειρά του, και με τη συνέργεια του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αμοργού Πρωτοπρ. Γεωργίου Θεολογίτη συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αμοργού κ. Ελευθ. Καραΐσκο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Πρόεδρο της Νησιωτικής Κοινότητας Κουφονησίων Αντώνιο Κωβαίο και τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου του Δήμου κ. Αντώνιο Κήρυκο.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη το Δημαρχιακό Κατάστημα Αμοργού, όπου ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή και τη φιλοξενία του.
Ο Δήμαρχος Αμοργού προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ αναμνηστική πλακέτα του Γυμνασίου Αμοργού, από τα πρώτα της απελευθερωμένης Ελλάδος, που λειτούργησε από το 1829, δαπάναις της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης, και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ του προσέφερε αναμνηστικό πιάτο, που φιλοτεχνήθηκε μερίμνη του Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, για τις επετειακές εκδηλώσεις για τη Μαντώ Μαυρογένους στην Μύκονο.

ΕΟΡΤΑΣΕ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΩΣ Η ΕΝ ΑΜΟΡΓΩ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΗΣ

Στο Καθολικό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού τελέσθηκε  Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ποτέ Θήρας κ. Επιφανίου, συνιερουργούντος αυτώ του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού κ. Δωροθέου Β’ , με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Σπυρίδωνος, του αδελφού αυτής Αρχιμ. Θεοφίλου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αμοργού Πρωτοπρ. Γεωργίου Θεολογίτη, του Εφημερίου Καταπόλων, και με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελευθερίου Καραΐσκου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ηλία Μάινα, του Αστυνομικού Διευθυντή και του Λιμενάρχη Αμοργού, Αξιωματικών της Αστυνομίας και του Λιμενικού και του του Προϊσταμένου του Τελωνείου Θήρας και πολλών Αμοργίνων πιστών!

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....