Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος επισκέφθηκε τον Άνδρο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου  κ. Δωρόθεος Β΄, τηρώντας προσεκτικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, περιήλθε τα Καταστήματα στις αγορές του Γαυρίου και του Μπατσίου, νήσου Άνδρου, ευχήθηκε στους Επιχειρηματίες, Καταστηματάρχες, Εργαζομένους και πολίτες για το νέο έτος, διένειμε δώρα και ευλογίες, γενόμενος από όλους δεκτός με πηγαίες εκδηλώσεις σεβασμού και αγάπης, εξέφρασε τη λύπη του διότι η βροχόπτωση τον εμπόδισε να πράξει το ίδιο και την αγορά της Χώρας, και ευχήθηκε σε όλους καλό, ασφαλές, ειρηνικό, αποδοτικό και δημιουργικό το νέο έτος. Πριν την αναχώρησή του από την Άνδρο συναντήθηκε με τους ιερείς των ενοριών της περιοχής Χώρας, στους οποίους ευχήθηκε για το νέο έτος και τους ενημέρωσε για τις ενέργειες του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου για τον εφημεριακό κλήρο.

 

 

 

Εόρτιες επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ στις Ιερές Μονές της Άνδρου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη τις Ιερές μονές Παναχράντου – Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Μαρίκαι ευχήθηκε στους Ηγούμενους Αρχιμ. Ευδόκιμο και Κυπριανό και στους εκεί ενασκουμένους Πατέρες το 2022 να συνεχίσουν και να διευρύνουν την πνευματική παρουσία και προσφορά των Μονών προς τους πιστούς, οι οποίοι καταφεύγουν αναζητώντας ψυχική θεραπεία και λύσεις στα προβλήματα τους, και να συνεχίσουν το ζήλο τους για την διαφύλαξη των προγονικών εκκλησιαστικών θησαυρών.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε επίσης στην Ηγουμενεύουσα της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Μοναχή Παρθενία και στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου, Αρχιμ. Δωρόθεο.
Το εσπέρας, θα τελέσει τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γαυρίου, του επινείου της Άνδρου.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου για την εκλογή Προεδρείου και ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα

Ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημητρίου Λοτσάρη και του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ παρέστη κατά τη συνεδρίασή του για την εκλογή νέου Προέδρου, προ της ενάρξεως της οποίας ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα και ευχήθηκε για το νέο έτος καλή επιτυχία στο υπέρ της Άνδρου και των Ανδρίων έργο της Δημοτικής Αρχής.
Αφού δε ευχαρίστησε για την πρόσκληση, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά παρίσταται σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, προέτρεψε τους δημοτικούς συμβούλους να συνεδριάζουν όχι με φωνές αλλά με τους χτύπους της καρδιάς τους, με τους οποίους θα συντονίζεται η καρδιά της Άνδρου, προκειμένου να συνεχίσει την πλούσια θρησκευτική, πολιτιστική και ναυτική της παράδοση.
Ομίλησαν, ωσαύτως, και ευχήθηκαν ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού και οι επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας κ. Θεοδ. Σουσούδης και της ελάσσονος, διατελέσας Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Καπάκης.

 

 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαυρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τον Εσπερινό και ευχήθηκε ευλογώντας την Αγιοβασιλειόπιττα

Συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Καλλίνικο, και Εφημερίους των πέριξ περιοχών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέστη απόψε του Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γαυρίου Άνδρου, με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατερίνης Μονογυιού, του Δημάρχου Άνδρου, Αντιδημάρχων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, του Λιμενάρχη Γαυρίου, της Υποδιοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Γαυρίου και πολλών πιστών εντός και εκτός του Ναού, οι οποίοι προσήλθαν τηρούντες τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , ορμώμενος από τα Ευαγγελικά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» και « ετοιμάσατε την οδόν του Κυρίου», επεσήμανε ότι πολλές φορές μόνοι μας μετατρέπομε τη ζωή μας σε άνυδρη έρημο πνευματικής ξηρασίας και οι ίδιοι κλείνουμε το δρόμο προς τον Κύριο, εμποδίζοντάς Τον να εισέλθει στη ζωή μας, ώστε η έρημός της να ανθίσει και να υλοχαρίσει με έργα αρετής και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας.
Τέλος, ευχήθηκε οι ημέρες του 2022 να είναι ημέρες αγάπης και συνεργασίας, χωρίς φόβο και με σεβασμό προς τον διπλανό μας, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του για το υπ’ αυτών επιτελούμενο έργο και διένειμε προς τους παρισταμένους την Αγιοβασιλειόπιττα, με δώρα και ευλογίες.
Αύριο το πρωί, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα περιέλθει τα καταστήματα της Χώρας. του Γαυρίου και του Μπατσίου Άνδρου και θα ευχηθεί στους Καταστηματάρχες και τους εργαζομένους.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....