Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών κοντά στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τιμήθηκε και φέτος στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας με την καθιερωμένη σχολική εορτή.

Φέτος, όμως, η σχολική μας εορτή είχε μια ιδιαιτερότητα, είχε κάτι πρωτόγνωρο για τα εκπαιδευτικά χρονικά του Σχολείου μας. Την γιορτή μας τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Πρόεδρος της Σχολικής μας Εφορείας κ. Συμεών. Είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον κατά τις τελευταίες δεκαετίες, που ο Μητροπολίτης  παρευρίσκεται και παρακολουθεί μία από τις σχολικές γιορτές των επετείων, όπως τιμώνται στο Σχολείο μας. Όπως ήταν επόμενο, η παρουσία του χαροποίησε ιδιαίτερα ολόκληρη την εκπαιδευτική μας κοινότητα, η οποία θέλει να έχει κοντά της τον ποιμένα της.

Ο Διευθυντής του Σχολείου μας,  κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, ευχαρίστησε τον κ. Συμεών τόσο για την παρουσία του στην σχολική μας εορτή, όσο και μία ακόμη ενέργειά του, η οποία είναι δηλωτική αγάπης καρδιακής για τους μαθητές μας. Ο Σεβασμιώτατος φρόντισε, ικανοποιώντας πάγιο, πολλών ετών, αίτημα του Σχολείου μας, να εξασφαλίσει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές και μαθήτριές μας σε γνωστά,  οργανωμένα φροντιστήρια της Λαμίας. Έτσι, εδώ και λίγες ημέρες, είκοσι πέντε (25) μαθητές μας, όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, ξεκίνησαν να παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα της επιλογής τους, χωρίς να απαιτηθεί να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ! Η επισήμανση αυτή του Διευθυντή για την νέα αγαπητική ενέργεια του Μητροπολίτης μας,  καταχειροκροτήθηκε από όλους μας.

Και βέβαια, η επισκοπική βοήθεια προς το Σχολείο μας δεν σταμάτησε εδώ! Ο Διευθυντής ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών ξεκινούν για τους μαθητές μας δωρεάν μαθήματα ψηφιδωτού στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, σε ώρες μετά το πρωινό πρόγραμμα μαθημάτων. Τα μαθήματα θα παραδίδει ο διακεκριμένος ζωγράφος και ψηφιδογράφος της πόλης Θεόδωρος Μώρης, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Ραβένας, παλαιός εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ο οποίος αναλαμβάνει εργασίες ψηφιδωτού σε όλη την Ελλάδα, αλλά και εκτός Ελλάδος. Ήλθε, λοιπόν, η ώρα που ένα, επίσης, πολλών ετών, αίτημα του Σχολείο μας οδεύει προς την υλοποίησή του!

Μετά το πέρας της εορτής και όλων αυτών των χαρμόσυνων ανακοινώσεων, η αναστροφή μας με τον Μητροπολίτη μας κ. Συμεών, συνεχίσθηκε, για τον Σύλλογο Διδασκόντων, σε καφετέρια της πόλης μας, όπου δεχθήκαμε «επισκοπικό» κέρασμα και χαρήκαμε την συζήτηση και την επικοινωνία με τον επίσκοπό μας.

Είθε, διά μεσιτειών των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, Εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, το φετινό σχολικό έτος, 2021–2022, να είναι για όλους μας δημιουργικό και γεμάτο επιτυχίες!

Η επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο σχολείο μας αναμένεται στις 26 Νοεμβρίου 2021 το πρωί, όπου θα τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού, προστάτου της Σχολής μας.

Εκ της Εκκλησιαστικής Σχολής

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....