Ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Φθιώτιδος τέλεσε το 3ετές μνημόσυνο της μητέρας του Προκατόχου του

Αρχιερατικό μνημόσυνο για την συμπλήρωση τριών ετών από την κοίμηση της υπεραιωνοβίου μακαριστής Μαρίας Πρωτοπαπά, μητρός του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου αλλά και του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, που εκοιμήθη επίσης την 13η Ιανουαρίου, ετέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

Του Ιερού Μνημοσύνου προηγήθηκε Θεία Λειτουργία υπό του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος και διηκόνισε τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο, από την θέση του Πρωτοσυγκέλλου.

Στην Θεία Λειτουργία και στο Ιερό Μνημόσυνο παρέστησαν πατέρες της Μητροπόλεως, μεταξύ αυτών και ο Άγιος Καθηγούμενος της Μονής Παναγίας Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος, καθώς και οι υπάλληλοι του Οργανισμού της Κεντρικής Διοικήσεως της Μητροπόλεως, αλλά και αρκετοί πιστοί.

Ο κ. Συμεών με λόγους σεβασμού κι αγάπης αναφέρθηκε τόσο στο ιερό πρόσωπο της μακαριστής κυρίας Μαρίας, αλλά και στο σεπτό πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Παύλου υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά.

«Αγαπητοί Πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, σήμερα τιμούμε την αγάπη, την παρουσία, την ιστορία, την πνευματικότητα, την καλοσύνη, αλλά και την γλυκιά ανάμνηση και συγχρόνως την γλυκιά προσδοκία της συνάντησης στην Δευτέρα Παρουσία, στο Φως της Αναστάσεως, δύο προσφιλών κεκοιμημένων προσώπων της μακαριστής Δεσποτομήτορος Μαρίας και ενός σπουδαίου Ιεράρχου του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Άνθρωποι πνευματικοί, δοκιμασμένοι και σμιλευμένοι με εμπειρίες πνευματικές και όχι με θεωρίες, με εμπειρίες που άλλοτε αρύονται από δοκιμασίες πόνου και θλίψεων και άλλοτε αρύονται   από εμπειρίες και γεύσεις χαράς ανεκλαλήτου και ηδονής πνευματικής».

Τέλος, ο κ. Συμεών, μετέβη στην χιονισμένη και λευκοφορεμένη Μονή Παναγίας Δαμάστας, και τέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου της μακαριστής γερόντισσας Μαρίας, η οποία αναπαύεται δίπλα στον τάφο του μακαριστού υιού της, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....