Ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Νεαπολεως στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν.Παναγίας Δεξιάς Θεσσαλονίκης

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Δεξιάς στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν πρόσκλησης του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κΒαρνάβας, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αφορμώμενος από τη γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου τόνισε: «Σε έναν υλιστικό κόσμο που στηρίζει την ισχύ του στο χρήμα και στην εξουσία, η Εκκλησία μας σήμερα  προβάλλει τη Θεομητορική Μορφή της Παναγίας που κατακτά τα δευτερεία της Τριάδας με την  ταπείνωσή της και  την αυτοπαράδοσή της στο θέλημα του Θεού. Η Εκκλησία μάς καλεί να εισοδεύσουμε μαζί με την Υπεραγία Θεοτόκο στα Άγια των Αγίων, για να καταστήσουμε τον εαυτό μας Ναό του ζώντος Θεού, κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος».

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας– Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης,  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώσταςη Αντιπεριφερειάρχης κ.Βούλα Πατουλίδου, η οποία εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας τιμώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού κ. Αναστάσιος Σπανός  και πολλοί βουλευτές και πολιτικοί.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....