Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος περιόδευσε στη Νέα Μαγνησία και επισκέφτηκε το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

Ποιμαντική επίσκεψη στην προσφυγική περιοχή της Νέας Μαγνησίας Λαμίας, η οποία φέτος μάλιστα θα είναι ιδιαίτερα στην επικαιρότητα και στο ενδιαφέρον και της Ιεράς Μητροπόλεως και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, καθότι συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή,  πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τόσο τον υπό ανέγερση περικαλλή Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης, ο οποίος είναι αφιερωμένος και στον Άγιο Ιερομάρτυρα Χρυσόστομο Μητροπολίτη Σμύρνης, όσο και καταστήματα της περιοχής, αλλά και άλλους χώρους και είχε την ευκαιρία μιας ωφέλιμης επικοινωνίας με τους κατοίκους.

Ο κ. Συμεών επισκέφθηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, όπου έγινε δεκτός με πολύ ενθουσιασμό και σεβασμό από τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Μπαχλαβά,  τους δασκάλους και τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι και κατέθεσαν τις ευχαριστίες τους στον Σεβασμιώτατο χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη του ευλογημένη και ιστορική, καθότι πρώτη φορά οι οικείος Μητροπολίτης επισκέπτεται το σχολείο.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις Βασιλόπιτες όλων των τμημάτων και στις πατρικές του ευχές προς όλους και ιδιαίτερα προς τα παιδιά χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Είστε σε ένα σχολείο που βρίσκεται σε μία περιοχή, όπου φέτος για μένα έχει ιδιαίτερη προτεραιότητα. Η Νέα Μαγνησία, διότι είναι μία περιοχή, η οποία μας συνδέει με τόπους πολύ σημαντικούς του Ελληνισμού και καθώς φέτος θυμόμαστε μία δύσκολη ημερομηνία για τον Ελληνισμό, 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Μνήμη, παιδιά μου, είναι να θυμόμαστε και τα καλά, για να τα κάνουμε ακόμη καλύτερα στο μέλλον, αλλά και τα άσχημα, για να μην τα ξανακάνουμε. Η ζωή μας είναι γεμάτη και από καλές, αλλά και από κακές εμπειρίες και δεν πρέπει οι κακές εμπειρίες να μας φοβίζουν, αλλά να γίνονται αιτία, για να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι και σοφότεροι και να γίνεται και η ζωή μας καλύτερη και ο κόσμος μας καλύτερος.

Ενώ, παιδιά μου, είστε μικροί μαθητές και μαθήτριες,  συγχρόνως όμως μπορείτε να γίνετε δάσκαλοι και να διδάξετε και εμάς τους μεγάλους. Το συμπέρασμα είναι, ότι ο ένας μπορεί να βοηθάει τον άλλο και έτσι ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας με πολλά δώρα για τους μαθητές

Υλοποιώντας την δέσμευσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών να επιβραβεύει υλικά και οικονομικά τους αριστούχους κάθε τετραμήνου όλων των τμημάτων Γυμνασίου και Λυκείου του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, επισκέφθηκε σήμερα Τσικνοπέμπτη την Σχολή, κατόπιν προσκλήσεως των ίδιων των παιδιών, ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Σχολής, πέρασε πολλές ώρες με τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό, απένειμε τις προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες στους αριστούχους, τις οποίες έχει υποσχεθεί, προσέφερε πολλά ακόμη δώρα και εκπλήξεις στους μαθητές  και συγχρόνως αναφέρθηκε στα προσεχή σχέδια δράσεων του Σχολείου, όπως την συστηματική συνεργασία με την Αθλητική Ακαδημία του κ. Σοφογιάννη, τον Σκακιστικό Σύλλογο Λαμίας και την δημιουργία ομίλου Σκάκι, καθώς και άλλες δράσεις της Σχολικής Εφορείας και του Σχολείου γενικότερα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών  με την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης παρέθεσε πλούσιο γεύμα, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων προστασίας, στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, καθώς και σε θεολόγους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητος Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:

«Στηρίζουμε όλοι μας το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, τους μαθητές και τις μαθήτριες του, προσφέροντας όλα αυτά τα εφόδια αλλά και τα κίνητρα, για να αναπτύξουν την προσωπικότητας τους μέσα σε ένα μοναδικό υγιές περιβάλλον. Η πρόοδος του Σχολείου είναι πρόοδος για όλη την κοινωνία.

Δεν θα πάψω να στηρίζω με κάθε τρόπο το Σχολείο μας αυτό και να προσκαλώ την κοινωνία μας να το αγκαλιάσει ενεργά».

Την σημερινή ημέρα στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Καθηγούμενος της τροφού Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο εντεταλμένος Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων για θέματα Παιδείας, κ. Αθανάσιος Παπαχρήστος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων, η Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Δήμητρα Τσιάκα, ο Συντονιστής του (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος κ. Χρίστος Μαρκαντώνης, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο Διευθυντής του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και Υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ, καθώς και τα νεοδιορισθέντα μέλη της Σχολικής Εφορείας του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....