Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στη Μύκονο- Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, όπου φιλοξενείται το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της Τουρλιανής, από το πρώτο Σάββατο των Νηστειών μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου, τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός την Κυριακή της Ε΄  Εβδομάδος.
Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου  κ. Δωροθέου Β΄, ομιλητής στον Κατανυκτικό Εσπερινό, ήταν ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου από την Ιερά Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Με το εμπνευσμένο κήρυγμά του ομίλησε διεξοδικά για την μεγάλη Οσία της ερήμου Μαρία την Αιγυπτία την οποία προβάλει η Εκκλησία μας την τελευταία Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ για την παρασχεθείσα ευλογία και φιλοξενία στην όμορφη Μύκονο.
Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού, τελέσθηκε Παράκληση ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου με την συμπροσευχή του Πανοσιολ. Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλεξίου, και όλων των εφημερίων της νήσου, υπέρ των μελών του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....