Η Εορτής της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Ελευθερούπολη- Ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα 13 Μαρτίου 2022 η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  πλαισιούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ελευθερούπολης π. Παναγιώτου Χαλάτα και του Διακόνου π. Αθανασίου Γουσίδη.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Ποιμενάρχης μας εκήρυξε τον Θείο Λόγο προς το πυκνό εκκλησίασμα αναφερόμενος στο χαρμόσυνο χαρακτήρα της σημερινής Κυριακής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προέστη της πανδήμου Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων, εις ανάμνηση της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων στην Κωνσταντινούπολη το έτος 843, πέριξ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού.

Στην ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, ο Βουλευτής του Νομού Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Μποσμπώτης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλεως και πλήθος πιστών κατοίκων της πόλεως.

Φωτογραφικό υλικό

 

 

 

 

 

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής 13 Μαρτίου 2022, της Ορθοδοξίας ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της πόλεως.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος  πριν το τέλος της ακολουθίας, με θέμα «ο άνθρωπος, εικόνα του Θεού».

Φωτογραφικό υλικό

Η ακολουθία του εσπερινού και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου:

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....