Οι Κιλκισιώτες τίμησαν τον Άγιο Φανούριο παρά την έντιονη βροχόπτωση

Από ευσεβείς πιστούς γέμισε, παρά την έντονη βροχόπτωση, το όμορφο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού της πόλεως του Κιλκίς, στους πρόποδες του Λόφου Αγίου Γεωργίου, για να πανηγυρίσουν τη μνήμη του Αθλοφόρου και λαοφιλούς Αγίου και να ανάψoυν ένα κερί στη χάρη του, το εσπέρας του Σαββάτου 26 Αυγούστου 2023.
Με τις παραδοσιακές φανουρόπιτες να κυριαρχούν στον προαύλειο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου, δείγμα της ευσεβείας των πιστών και της διατήρησης της παράδοσης, ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά Λιτής και Αρτοκλασίας, με τη συμμετοχή Ιερέων και Ιεροδιακόνων, με την προσευχητική παρουσία του πολιού Αρχιμ. Νικολάου Πιλιτσόπουλου που ιερουργεί στο συγκεκριμένο Παρεκκλήσιο.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη και το Βουλευτή του Νομού κ. Πέτρο Παππά, το παρότρυνε να ζητά από τον τιμώμενο Άγιο αλλά και απ’ όλους τους Αγίους που κοσμούν την Ουράνια Πολιτεία να φανερώνουν το θέλημα του Θεού στην ζωή όλων, να αντλούν δύναμη από την πίστη για συγχώρεση και μετάνοια, υπακούοντας το θέλημα του Θεού.
Στο τέλος μοιράστηκαν σε όλους οι παραδοσιακές φανουρόπιτες προς ευλογία των πιστών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....