Ολοκλήρωση των συμβουλευτικών συναντήσεων με μέλη μερικών εκκλησιαστικών επιτροπών στη Δαμασκό

Η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννης Ι’ ολοκλήρωσε τις συμβουλευτικές του συναντήσεις με μέλη εκκλησιαστικών επιτροπών στη Δαμασκό, παρουσία των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων κ. Ρωμανού, κ. Αρσενίου, κ. Μωυσή, του Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη, και πλήθους κληρικών, στα κεντρικά γραφεία του Πατριαρχείου στη Δαμασκό.
Στις συναντήσεις έγινε συζήτηση για διάφορα θέματα. Το πρώτο από αυτά ήταν το θέμα του Παγκοσμίου Συνεδρίου με τίτλο “Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχέιας από τον 15ο έως τον 18ο αιώνα: προς μια ακριβή κατανόηση της Ιστορίας” που πρόκειται να γίνει στο Μπάλαμαντ από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου 2023.
Το δεύτερο που συζήτησαν ήταν το θέμα της Αγιοσύνης και της Αγιοκατατάξεως των Αγίων στην Εκκλησία μας. Ο Μακαριώτατος ανακοίνωσε ότι η Ιερά Σύνοδος που θα συνέλθει τον Οκτώβριο θα συζητήσει την αγιοκατάταξη των Iερομαρτύρων π. Νικολάου και Habib Khasha, και του Αγίου Ραφαήλ Hawawini.
Το τρίτο θέμα ήταν για τη χριστιανική οικογένεια, την ανάθρεψη των παιδιών, και την κεντρική σημασία τους στην οικοδομή της Εκκλησίας και της κοινωνίας σε έναν κόσμο γεμάτο από μεγάλες προκλήσεις.
Τέλος, οι παρευρισκόμενοι τόνισαν τη σημασία των τριών θεμάτων και τον κεντρικό ρόλο των νέων στην υιοθέτησή τους.
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και το Οβάλ Γραφείο

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....