Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις “ΑΡΜΑΤΑ 2022” στις Σπέτσες παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από την τριήμερη παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ ΕΥΓΕΝΙΟΥ Β’ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.ΙΕΡΟΘΕΟΥ Γ’ ως και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας  κ.ΕΦΡΑΙΜ, στις εκδηλώσεις “ΑΡΜΑΤΑ 2022” εν Σπέτσαις.
Την Κυριακή 11η Σεπτεμβρίου 2022, τελέσθηκε με λαμπρότητα στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπετσών Τρισαρχιερατική Θ.Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ ΕΥΓΕΝΙΟΥ Β’.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ομίλησε και ευχαρίστησε συγκινημένος τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη  κ.ΕΦΡΑΙΜ για την αγάπη του και την Αβραμιαία φιλοξενία.
Επέδωσε δε αναμνηστικά δώρα εις τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη  και εις τους συνεργάτες του κληρικούς, τον Πρωτοσυγκέλλο και τον Προϊστάμενο του Ι.Μητροπολιτικού Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Αρχιεπίσκοπο και τον Σεβ.Λήμνου για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις” ΑΡΜΑΤΑ 2022″.
Ακολούθησε η ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Κρήτης σε επίτιμο Δημότη Σπετσών και αναγνώσθηκε η σχετική απόφαση του Δ Σ.
Τέλος εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώων εν τω προαυλίω του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου.
Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.ΙΕΡΟΘΕΟΥ Γ ‘ τελέσθηκε το απόγευμα της 10ης Σεπτεμβρίου 2022, στον Ι.Ναό των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων εν Σπέτσαις ο Μ.Εσπερινός μετά Αρχιερατικού μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των εν τη Μικρασιατική καταστροφή τελειωθέντων αδελφών με αφορμή την επέτειο της συμπληρώσεως των 100 ετών.
Το Σάββατο 10η Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Β’ ,συνοδευόμενος υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.ΕΦΡΑΙΜ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.ΙΕΡΟΘΕΟΥ Γ’ επισκέφθηκε την Ι.Μονή των Αγίων Πάντων Σπετσών.
Τελέσθηκε εις το Καθολικό της Ι.Μονής Δοξολογία και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.ΕΦΡΑΙΜ προσφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης ομοίως και η Καθηγουμένη μ.Μαγδαληνή.
Αντιφώνησε με λόγους πνευματικούς ο Αρχιεπίσκοπος και εν συνεχεία παρετέθη από την Ι.Μονή γεύμα προς τιμήν του Σεβ.Αρχιεπισκόπου.
Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2022, η επίσημη υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ ΕΥΓΕΝΙΟΥ Β’ στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπετσών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....