Πανδήμως ο λαός της Γλυφάδας τίμησε τους πολιούχους και προστάτες του Αγίους Θεοστέπτους Βασιλείς και Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, τελέσθηκε  πρωί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γλυφάδας κ. Αντωνίου και Σταγών κ. Θεοκλήτου, με την παρουσία του Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και διατελέσαντος Υπουργού Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη, του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων Γλυφάδας, του εκπροσωπούντος το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κ. Γαϊτάνη και πλήθους πιστών.
Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος, εξ αφορμής της θεόθεν δοθείσης στον Άγιο Κωνσταντίνο εξουσίας, ομίλησε για τις σχέσεις συναλληλίας Κράτους και Εκκλησίας και τους διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, που πρώτος ο Μέγας Κωνσταντίνος θεσμοθέτησε, επισημαίνοντας και τις θέσεις της Εκκλησίας και των Πατέρων ότι η εξουσία δόθηκε από το Θεό στους άρχοντες μετά την πτώση και την παρακοή του ανθρώπου, ώστε να διαφυλάσσεται η τάξη και η ευνομία στις ανθρώπινες κοινωνίες.
Προσέθεσε δε και τις θέσεις των Αυτοκρατόρων Ιουστινιανού και Βασιλείου Β΄ για τη Βασιλική και την Ιερατική εξουσία, ότι δηλαδή η πρώτη απευθύνεται και αφορά στην υλική ζωή, ενώ η δεύτερη μεριμνά για την πνευματική ζωή και τη σωτηρία της ψυχής.
Υπογράμμισε δε ότι στην Πατρίδα μας, παρά τις όποιες εξαιρέσεις, που οφείλονται σε πρόσωπα, διατηρήθηκε και διατηρείται αυτή η ισορροπία, που εγγυάται την πρόοδο, την ευνομία, την ομόνοια και την ευημερία της κοινωνίας.
Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο για την πρόσκληση και την Αβραμιαία φιλοξενία και του ευχήθηκε πολυχρόνια και καλλίκαρπη ποιμαντορία.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....