Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Την μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 21/5.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην παραλία του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.15μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος του Εσπερινού θα ξεκινήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων, με κατεύθυνση το μνημείο των Ηρώων, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο Σεβασμιώτατος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 10.00 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειοτυργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας της Γαυριώτισσας και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Εσπερινός και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθούν απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Για να δείτε ολόκληρο το εορταστικό πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Για να παρακολουθήσετε τον Πανηγυρικό Εσπερινό πατήστε εδώ.

Για να παρακολουθήσετε τον Όρθρο & την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία πατήστε εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της Ιεράς Πανηγύρεως, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου φιλοξενείται η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Γαυριώτισσας, από την Ιερά Μονή Δαδίου, η οποία θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Δευτέρα 23/5.

Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Ιερός Ναός Αγίων Κωνστανίνου και Ελένης Βελεστίνου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνστανίνου και Ελένης Μαράθου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Οικ. Ιωάννου Καμακά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Κωστόπουλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνστανίνου και Ελένης Γαύριανης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Χρήστου Μπούντη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Ευσταθίου Βαρβαρέλη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνστανίνου και Ελένης Βρύναινας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Βασιλείου Ακριβοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....