Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Πολιούχο Τρικάλων Άγιο Βησσαρίωνα

Πανηγυρικά και με την παρουσία ευλαβών προσκυνητών εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του θαυματουργού, του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, ενώ μαζί του συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Σύρου κ. Δωρόθεος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και ο οικείος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς, θαυματουργού και χαριτόβρυτης Αγίας Κάρας και της αγίας εικόνος του Αγίου Βησσαρίωνος, αλλά και της Τιμίας και Χαριτοβρύτου Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, όπου τελέστηκε η αρτοκλασία, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων αρχιερέων, του ιερού κλήρου και παρουσία όλων των αρχόντων του τόπου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....