Πανήγυρις Ι.Ν.Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μετεώρων

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Σύναξη της αγίας κόνεως, της εκπορευομένης εκ του τάφου του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μετεώρων.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 7 Μαϊου 2023, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Βαρνάβα. Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Αναστασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη διδασκαλία και στις παρακαταθήκες που άφησε ο εορταζόμενος Απόστολος και Ευαγγελιστής της Αγάπης μέσω των ιερών κειμένων του. Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ναού για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τον Βουλευτή της περιοχής κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα και τον επιχώριο Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη, που παρακολούθησαν τον Εσπερινό, και ασφαλώς τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του στη γιορτή και τη χαρά της ενορίας, ευχόμενος σε όλους ο Ηγαπημένος μαθητής του Κυρίου να μεσιτεύει σε Εκείνον και να πλημμυρίζει με αγάπη τις καρδιές όλων.

Ανήμερα της πανηγύρεως, Δευτέρα 8 Μαϊου 2023, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Κιζιρίδη, Γραμματέα της Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....