Πανηγυρίζει ο Ιερός Μοναστηριακός Ναός της Παναγίας Μυριοκεφάλων

Την 7η και 8η Σεπτεμβρίου 2023, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει «το Γενέθλιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας», πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Μοναστηριακός Ναός της Παναγίας Μυριοκεφάλων, τον οποίο ανήγειρε, στις απαρχές του 11ου αιώνα, η μεγάλη μορφή της Αγιοτόκου Κρήτης μας, ο Όσιος πατήρ ημών Ιωάννης ο Ξένος, όπου και φυλάσσεται ως πανίερο θησαύρισμα της Τοπικής μας Εκκλησίας η περίπυστη Ιερά Εικόνα της Παναγίας Αντιφωνητρίας.

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Γενεθλίου της Θεοτόκου Μυριοκεφάλων Σας προσκαλεί στην Ιερά Πανήγυρη της Παναγίας μας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

 

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

7.00 μ.μ.: Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

10.00 μ.μ.:   Η Ιερά Παράκλησις της Παναγίας.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

7.30 π.μ.: Ο Όρθρος και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, συμπαραστατουμένου υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών, Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ.

10.30 π.μ.: Λιτάνευσις της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Αντιφωνητρίας, με την συνοδείαν Διμοιρίας Στρατού και της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

 

Εκ της Ενορίας

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....