Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αναλήψεως του Σωτήρος Λαρίσης

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος Λαρίσης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και τέλεσε πρωτίστως, την ακολουθία της ενάτης ώρας του Πάσχα και ακολούθως, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της Δεσποτικής εορτής.

Μετά το πέρας της ακολουθίας της αρτοκλασίας, ο Ποιμενάρχης χειροθέτησε στον βαθμό του Αναγνώστου τρία νέα παιδιά που κοσμούν με την παρουσία τους το αναλόγιο της ενορίας, τους Αστέριο Τσιτσιβά, Ευάγγελο Παπασπυριδάκο και Σάββα Παπαδόπουλο, ενώ επαίνεσε τον χοράρχη τους τον κ. Θεοδόσιο Διαμάντη.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην εορτή της Αναλήψεως την οποία αντιδιέστειλε προς την εορτή της Αναστάσεως τονίζοντας ότι η εορτή της Αναστάσεως γίνεται ευκολότερα αντιληπτή από τον κάθε άνθρωπο ως προοπτική κατάργησης του θανάτου λόγω της νίκης του Χριστού επ’αυτού, ενώ η εορτή της Αναλήψεως ως η εορτή της δόξας της ανθρώπινης φύσης είναι δυσκολότερα κατανοητή και μπορεί να μπερδέψει τον άνθρωπο που δεν αγωνίζεται με πνευματική προοπτική.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....